Stop Music? Click Here!

Tuesday, August 24, 2010

Entahlah

entah kenapa. smalam aku teringat zaman sekolah. siyesly. memang rindu. dulu masa sekolah. selalu bunyi bile la nak habis sekolah ni. sekarang dah habis. baru anda tahu rasanya. tapi itu lumrah. sebab x kan selamanya kita kat sekolah menengah.

aku percaya. kalau kat sekolah. kita mesti rapat dengan member2. dah macam family. pergi kantin sama2. pergi tandas sama2. pergi kelas tambahan sama2. kena rotan sama2. senang kata semua sama2 kena. kan? x dinafikan. aku dulu memang agak nakal masa kt sekolah. habis semua orang aku kacau. habis semua orang aku kutuk. kecuali cikgu. senang kata aku memang gila2 kat sekolah.

sampaikan aku rasa. ramai yang x suka aku. dah kena kutuk ngan aku je. even ada yang kata aku still macam budak2 walaupun badan besar ada misai janggut bagai. bukan apa. aku kalau boleh nak tinggalkan memori yang aku x kan boleh lupa masa zaman sekolah dulu. aku pikir. bila lagi nak buat gila2. masa zaman pakai baju sekolah ni la. masuk u kang x kan nak buat perangai macam ni lagi.

dan aku rasa. aku berjaya. dan yang paling aku ingat. aku berjaya buat membe aku yang sorang ni yang badan tinggi besar macam bapak orang menangis. sungguh x aku sangka. tengok. jahat x jahat. mentang2 la kau boley psiko orang. tapi percaya la korang. sekarang maybe aku dah dapat balasan balik. aku x lagi segila dulu. aku x lagi talkative macam dulu. betul. banyak senyap je. sebab xde modal kot. haha. anyway. kepada korang yang still berasa hati ngan aku. karang nak dekat raya aku minta maaf ye.

btw. macam yang aku post kat wall aku. kenapa la sehari dua ni semua yang aku buat semuanya serba x kena. serba rasa bersalah. macam aku rasa semua tingkah laku aku sehari dua ni buat kawan2 aku kat sini rasa x selesa. rasa x puas hati. aku mintak maaf sangat2. even benda kecik pun jadi susah. tapi semalam. aku rasa tuhan bagi jawapan kat aku. jawapan yang selama ni aku x berani nak tanya dan hanya mengharapkan jawapan tu datang. sekarang aku dah tahu. aku dah yakin. aku x kan tunggu lagi. yang mana aku kena teruskan. dan aku rasa sebab ni la tuhan uji aku.

aku harap hari ni aku boleh baiki semuanya. aku harap xde lagi ragu2. xde lagi rasa bersalah. xde lagi rasa serba x kena. oh aku harap sangat.x boleh buat assignment aku macam ni. dah la berlambak. anyway. orang kata. x mudah untuk kita puaskan hati semua orang. tapi insyaallah aku akan cuba untuk puaskan hati semua orang selagi aku mampu. (:


Tuesday, August 10, 2010

Ramadhan

Ramadhan datang lagi. entah kenapa. aku macam x berapa rasa dengan ramadhan kali ni. macam tadi. masa otw balik kampus. aku borak ngn senior. "bro. maen badminton x malam nie?" and then dia jawab "insyaallah lepas terawih kut". aku macam, ha. lepas terawih? sampai macam tu sekali. padahal dah lama tau besok puasa. juz mayb aku kurang alert.

ye la. dulu masa stay kat umah. hari2 tengok tv. ada iklan waktu berbuka puasa. drama2 ramadhan. so agaknya tau la jugak kan. kat sini. series. amat jarang tengok tv. mayb boley kata x pernah aku tengok tv kat sini. juz baca paper ja. memang x alert langsung.

anyway. besok puasa suda. macam ada membe aku ni kata. "weh. besok dah puasa kan. sekejap je. macam x percaya." ha'ah. sekejap je dah ramadhan. umur pun dah makin tua. =P
agaknya. macam mana la puasa kat KL ni ye? sama x macam kat kemaman? pape pon kita tengok je besok.

satu lagi. semenjak stay kat sini. aku jadi berkira pasal duit. nak makan malam pun serba salah sebab kena keluar duit jugak. benda alah ni mengalir macam air. sekarang kalau lunch. berkilat pinggan aku kerjakan. air pun sampai ais2 dia aku ratah. sekarang baru kau tahu menghargai. tapi takpe. ptptn dah lulus. aku harap dengan duit tu boleh aku bernafas sikit.

pergi ke hutan bersama-sama,
hajat di hati memburu rusa,
bulan ramadhan sudah menjelma,
jangan pulak korang tak puasa.

sekian terima kasih. (:

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers