Stop Music? Click Here!

Sunday, November 29, 2009

ADD MATH

add math.. ape itu add math? add math tu singkatan bg 'additional mathematic' atau pon dalam bahase melayu dikenali sbg 'matematik tambahan'..

peh! nyesal x blaja? nyesal aku bnyk maen dlu? tu sume musti ade bebudak spm pikir kt dalam palotak diorg, nak2 aku! haha, padan muker! cayer la, sampai ms nnt korg tau la kekejaman add math nie. ahaks.

peh, mase jwb soklan 1,2, layan jer, ok jer.. msok soklan 6,7, mak ai.. bengkek jer.. nak ajer aku tulis beso2 kt paper jawapan, " hanya tuhan yg maha mengetahui". bknnyer aku xtau tros, juz x mendalam idea la.. ai, seb baek x kesampaian.

bengang dow.. klo korg skang form4 kan, bek korg stadi btol2 addmath. btol nie, kesah bena punyer.. subjek laen x yah stadi dakpe, hehe.. papepon, mnyesal dahulu pendapatan, menyesal kemudian tade gunenyer. hape aku sembang nie? ntah paper.

anyway, mggu dpn subjek bio n fiz. GULP! ah, tkot ape ek? dye bukan bleh makan kite pon kan!
*aku sembang dgn megahnyer* tawakal2...

Friday, November 6, 2009

KEM






wokey2, kat sni aku selitkan beberape pic ms kt kem.. mmg best, kemudahan taraf otel, dewan pon ade ekon, bleh kate sume best r.. tp ade 1 jer yg x best, nnt kt bwh sket aku citer..

naseb baek bwk kamera, klo x melepas aku nak amek gamba.. kem nie klo x silap dalam mggu lps kut.. tp bebudak melayu laki yg p 4 org jer, yg len ntah ke mane.. aku da ajak, tp jual mahal blake..

yg x bestnyer ms kem nie ialah aku telah disahkan kene ASMA oleh seorang doktor di KLINIK KHIZAN.. sehari sblom g kem tu batok2 jer, biler da msok kem tu sehari, makin trok btok aku di tambah ngn sesak napas lg..

da naseb kan, nk bwat camner.. anyway, SpM smakin hampir, makin nervous aku.. kengkadang ase excited gak, ye la, bknnyer final exam cam f1 smpi f4.. pasni no more la baju skola, kasot skola, buku teks.. tp di sebalik ase excited tu, terselit gak ase susah ati n sedih..
ye la, susah ati nk exam.. exam terpenting lak tuh.. huuuuu.. sedih pon ye gak, kene tgglkan alam sekolah.. sde da nk lepak kt klas2, p makan kt kantin, msok tandas skola, p bilik guru, kene cukor janggot..

tp yg nyata tetap nyata.. manede kiter makin ari makin muder kan? so kene la terime..
and last but not least, try check dis out. aku tgk pon ase cam sebak jer, tu blom dpt pegi sane..
x dpt byg camne aku ase klo dpt p sane........ salam...

Tuesday, September 29, 2009

Need A Lot of Improvement

Well, dis week da dapat sparoh result exam.. juz ade beberaper subjek jer yg x dapat lg.. amai membe2 aku yg improve alot, which also surprised me alot~!

itulah istimewanyer manusia, di mane ade kesedaran dan keinginan, pasti diorg bleh berubah.. cam membe2 aku yg bnyk improvew nie, tahniah la aku ucapkn kt korang, smoger korg lebey improve d hari pertarongan sebenar..

dan camne lak ngn aku? hoho! nak kate improve tuh, subjek BM ngn PAI boley ler.. subjek laaen? ALu pikir la sndri! kengkadang aku terpikir gak, camner la diorg bley improve ngn mendadak skali? mmg aku x sangker, tp aku percayer ngn keupayaan diorang, n secare x langsong diorang berjaye naekkn smangat aku..

tp tgk jer la tahan baper lamer semangat nie.. aku harap dalam sbulan lebeh nie, sempat la aku nak tgk2 blek.. risau2..

Thursday, September 17, 2009

Alhandulillah....

akhirnyer, TRIAL EXAM SPM 2009 da pon berakhir.. ms memuler tgk jadual exam, ase cam lamer jer.. tp skang, ase kejap plak..

bnyk subjek wat aku haru-biru, cam bio 2, fizik 2.. adoyai.. kadang aku terpikir, btol ker aku msok klas sains nie? padahal spm x lame da lg..

cam exam bio aritu, peh.. nk termuntah ase.. da bnyk x tau.. sape soh x bace, padan muker aku!
klo aku bace, musti x ase susah sgt..

klo bley ase cam x mo tau jer result exam nie.. tp nak wat camne, da mmg kene tau.. x bley bayang aku camner.. reaksi parents lg, peh! nie yg wat bertambah haru..

aku x bley bayang spm nnt camne.. klo stakat exam bese pon da kire jem sgt nie, camne lg spm ek?
boley ker aku bwat? aku harap masih ader waktu utk aku baiki diri ini.. cewaaaah~!

seb baek la exam sblom rayer, klo pas rayer lg nayer.. aku pon ekceli x tau nk stadi camner lg da.. agknyer mmg aku nie jenis yg stadi last2 minit la.. stadi awal pon nnt lame 2 aku tggl blek..

tu la, malas sgt.. ms tgk soklan bio 2, aku cam da terkesima.. dalam ati, "ya allah, soklan aper nier??" cam da bingung gler.. btaper lemahnyer aku..

so, dgn spontannyer aku tutop, aku tdo dlu kejap.. feh! macam2 aku pikir.. "klo soklan spm camni kang camne?" mampos2!

x tau la, aku ase sumer atas diri kiter semate2.. ker aku mmg x pandai? x tau la.. xpe bio 2, tgk la nnt aku jawab blek soklan ko camner~!

Monday, August 31, 2009

Menang Kalah Adat Pertandingan

"Menang kalah adat pertandingan"


Cam femes jer ayat tu ekh? hmm.. bese la, kalau kiter masok pertandingan ker, musti ade yang menang ngn kalah. Ye x? Klo sume nak menang saper nak kalah, hehe! Even dalam kehidupan seharian kiter pon, kiter mayb da melalui "competition", ntah2 kiter sendiri pon x sedar ttg bende tuh..

contohnyer klo korang ade x puas ati ngn member ker, then korang klo x bertumbok pon, kurang2 mesti nganjing2, x pon debat2(cewah),kan? Aku konpem, musti ade side yang BENGKEK pnyer, coz aku pon pena kene,haha~! The moral of the story is dun nganjing2 ok! *ntah pape*

So, aper nak bwat klo kite berdepan situasi camnie? 1st of all kan, jgn la mencarot.. Tapayah la sebot bodo, babi, sial, bangang, n perkataan2 yang sewaktu dengannyer, x baek tuh..
Jujornyer, aku sndri penah sebot perkataan2 tu dan skang aku dalam usahe membaiki diri aku ke arah yang lebey baek.. amin.. sambong, percaye la, sebot bende2 camtu xkn membantu sikit pon, malahan tambah dose ade lar..

Juz tarik nafas dalam2, then hembos la! insyaallah, korang akan ase lebeh rilek.. Penah x korang dengar, "KALAH SENYAP R!" Musti penah pnyer r kan? Ekceli ade hikmah di sebalik kater2 keramat tuh, hehe! Yela kan, daripada korg membebel sbb korang kalah, bek korang senyap, pikir blek cmne nk kenekan org tuh.. ye la,kurang ckp kurang sket risiko dpt dose, ye x ? hehe. *wak bijok*

But,dun wurry be happy. Kalah skali x semestinyer kalah selamernyer.. Malah, kiter blaja drpd kesilapan..=)
Juz tetapkan, "aku musti menang balek", hehe! Korang pon klo ade tips kongsi la skali k!

Kenangan 2009

So,nie la member kt 5 Al-Biruni.. musti ade yg korang kenal.. Cukop pakej kelas nie, sume ade..hehe..

Yang tinggi, rendah, berisi, kuros, cerah, gelap, sume ader.. haha~! Kiri sekali, dye la guru kelas kitorang a.k.a Pn Monaleza,ajar BI.. Baek giler teacher nie.. So, thanks kt deanna n anis kerna sediakan 'device' utk amek pic nie,hehe..
And korang sumer,tq sbb jd kawan yg paling baek n memahami. *mwahahaha!*

Walaupon aku bnyk gurau ngn korang tp korang still kool n selambek, menunjukkan kesportingan korang,hehe!
Kelas nie gak la antare kelas yg teriuh d SIS, menjadikan kelas nie nampak pelik ble dye senyap,hehe.. TQ gak kt Deanna, Anis n Tg yang mane bg aku diorang nie sdikit sbanyak menceriakan suasane kelas*bg aku la*..

Jugak group Bad Boyz, yang terdiri daripade Jojo, Jack, Raiden, NightFox, jugak pengasas name groups, iaitu Shadow. *hahahahahahaaha~!* TQ kt group nie coz sudi join aku yg da mmg giler2 nier, utk menggilekan lg Birunian, hehe!
So,zaman sekolah mmg indah, mmg best nak dikenang balek nnt.. Tp,fitrah alam harus dipatuhi, setiap yang bertemu pasti akan berpisah, perkare tulah yang kiter akan hadapi.. So,siap2kanlah diri kiter utk hari tu ek, kuatkan semangat!


Friday, August 28, 2009

Kawan Kiter


Inilah member2 aku mase mule2 kt klas Al-Farabi..
best duk ngn diorang,banyak tunjok ajar..
dak2 melayu sume pale gile2,nak2 aku,hehe..
papepon,mase da berlalu,kenangan tetap kenangan..
juz aku harap kite x lost contact la ek pasnie..

Thursday, August 27, 2009

Salam!

camner ek?
br start wat blog nie..
da besa panjang br nak wat blog..hehe..
test dlu k?

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers