Stop Music? Click Here!

Wednesday, July 21, 2010

Cerita

masuk hari ni. dah lebih kurang 19 hari aku stay kat UTM. best jugak la kat sini. hidup ok. jiwa pun x kacau. haha. bangun pagi tadi. tengok kat luar hujan. ish. asyik hujan je KL ni. masa tu dah pikir, kalau tido pun sedap ni. tapi x boleh la. sebab ada kelas. kalau x maunya aku landing balik. agak2nya kalau kat kemaman time2 camni aku tengah buat apa ek.

insyaallah. minggu ni aku nak balik. kalau diizinkan. aku yang merancang. tuhan yang tentukan. harap semuanya ok. tapi. mahal siot tiket bas. nak balik je dah RM40. kalau macam tu, pergi balik dah RM80. duh. tu belum kira tambang teksi lagi. so kalau macam jadi balik minggu ni, then aku nak balik sini semula naik motor je. biar la bontot kematu pun. asal boleh save sikit duit.

lagipun kalau dah bawak motor kat sini. senang sikit aku nak explore KL ni. whoa. haha. x larat la nak naik teksi. pakai meter pun bukan boleh caya. kalau slow drebar tu bawak. maka mahal la tambang. x patut, x patut. bukan apa. ekceli aku dah kena aritu. g wangsa walk yang sepatutnya RM5 kebawah. langsung kena RM6. nak balik tu ok la pulak kena RM4.50 je. nasib baik dekat. kalau kena nak pergi tempat2 jauh sikit. hhmm fikir sendiri la. integriti mau ada la pakcik. chewaah. HAHA.

apa lagi ek? em. so setakat ni subjek yang aku dah belajar ada 3. programming, math 1, ngan multimedia. ada lagi 2, titas ngan statistik. tapi insyaallah minggu ni baru start belajar. math yang aku x tahan sekali. da 6 bulan lebey aku tinggal buku. berkarat gila otak. yang classmate aku. semua lancar je jawab. lancar je buat. aku? buat gak sikit2. tapi still terkial2. xpe. balik ni. aku ambik buku2 math dulu bawak mai sini. siap la korang. HAHA.

so. itu la dia. catatan seorang siswa. lak. cam bagus ayat. HAHA. korang2 yang bergelar pelajar cam aku. sama2 la kita doakan semoga dipermudahkan urusan masing2 kat tempat belajar. biasa la, universiti, politeknik, kolej. mesti banyak kerja punya la. hehe.




Sunday, July 18, 2010

I.S

I.S stand for international student. so tadi, lepas main badminton, tengah rehat-rehat. tiba2 ada datang sorang I.S ni. "where can i play badminton in ru?" kitorang pelik. jadah apa ru? so kitorang tanya balik. "where i can play badminton in zu?". hamek kau. zu pulak yang dia sebut.

last2. kitorang suruh dia cakap pelan2. rupa2nya room. ooooh. I.S yang aku ceritakan nie dari china. laju gila dia cakap. daripada ru ke zu dan akhirnya ke room. then kitorang bitau dia. kat KSJ xde indoor court. ada outdoor je. so fine la kan.

then. aku ingat dia nak blah dah. rupanya x. boleh dia story pasal sejarah hidup dia. laju gila dia cakap. x bleh blah aku. perkataan yang aku paham, chen jin, lee chong wei, lin dan. pastu dia story sikit pasal kampung dia. dalam tengah2 dia cerita. boleh dia gelak2. mayb story dia klaka kut. kitorang dengan muka penat nie cuba cari mood nak gelak. habis sakit rahang2. nak buat camne. kena la jaga hati dia jugak.

yang tebaeknye. dia tamau stop talking. ah sudah. badan suda letih. rahang suda lenguh. si dia makin rancak bercerita. x boleh tahan. kalau terus di layan. mau sampai besok pagi dia cerita. last2 kitorang bangun. senior aku terus berspeaking. "err. we need to go." sambil senyum2. pastu senior aku terus blah pergi kat membe dia. then aku g kat lif. aku tengok dia ni follow aku. rupa2nya dia blok c gak. tingkat 6. ah sudah. nak kene layan lagi. dalam lif. terpaksa la aku berpura2 gelak lagi sebab dye story sambil gelak2. dah tu x kan la aku nak wat muka selamba je kan. -,-"

anyway. dah nama pun international campus. memang la ada I.S. tapi best la. walaupun dia kurang fasih BI, tapi dia bersungguh story pasal diri dia. ini aku tabik. perbezaan bahasa x menghalang kita untuk beramah mesra. caya la. anyway masa last jumpa tadi dia kata nama dia Lee. kawan2 panggil Bruce Lee. Jet Lee. HAHA.

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers