Stop Music? Click Here!

Sunday, January 8, 2012

Homesick

"Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata kerja"
CintaMukaBuku by NajwaLatif.

keadaan yang aku hadapi sekarang nie, saling tak tumpah macam lirik lagu kat atas. banyak persoalan, banyak kata kerja. buat kali pertamanya, aku rasa macam nak lari je dari UTM nie. sebab ape? sebab banyak sangat kerja. ai ai. sekarang nie dah sebulan aku meeting hampir tiap tiap malam.

lagi, dengan program program yang dah dirancang, kebanyakan baru pertama kali nak dibuat, selalu aku terpikir, boleh ke nie?

rindunya kat kawan kawan lama. rindunya kat kemaman. alangkah seronoknya kalau kita dapat berkumpul macam dulu. aku sanggup buat apa saje asalkan kita dapat berkumpul macam dulu lagi. hmmmm.

kan best kalau tengah tension tension, kita boleh imbau zaman sekolah dulu dengan jelas. dapat merasa naik van, boleh bahan member kalau team EPL dia kalah, boleh usha usha budak tingkatan 3, pastu kalau kat rumah kemaman, petang petang lepak tepi jeti, mancing, ambik angin. serius kalau dapat buat balik semua tu, datang la tension mana pun kat aku, insyaallah boleh hilang punya.

tapi walau macam mana pun, aku tak boleh lari. lari takkan selesaikan masalah. aku cuma perlukan sedikit ketenangan, sedikit ruangan untuk aku perhalusi masalah dan kerja satu persatu. pengalaman mendewasakan kita. ya, aku nak dewasa. cara aku bagi semangat kat diri sendiri, sentiasa bisikkan kata kata positif kat diri sendiri. kadang kadang berkesan. :')

"puas sudah aku fikirkan salah aku. aku pikir sana. aku pikir sini. aku pikir atas. aku pikir bawah. aku yakin sangat aku takde buat salah dengan kau. aku dah puas cuba nak buat baik dengan semua orang, walaupun kadang kadang aku sendiri kena tindas. tapi cukuplah. aku tak buat salah, mungkin kau yang cemburu buta. so lantak kau lah. yang penting aku memang tak buat salah."

akhir kata, semoga maju jaya kepada cik A dan membe membe yang tengah nak final exam. buat elok elok guys, dapat dekan, then cerah peluang nak grad first class. goodluck again. :)

p/s - i miss home.

Yang Benar,
ShafiqIzwan,
Ahad, 1/8/2012.


Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers