Stop Music? Click Here!

Tuesday, October 26, 2010

teruk betul


so nie plan aku untuk 25/10/2010.
1-2, study. then tidur. 5-7, study. 8-12, study programming, buat nota titas.

akhirnya. ini yang aku buat.
2-5, tidur. 5-7, main game. 8-8.30. konon study. 8.30-12. aku main game. pergi bilik sebelah pun main game.

=.='

Sunday, October 24, 2010

Ya Itu Dia

"ya itu dia". aku tak tahu kenapa aku tulis title macam tu. tak ada idea. btw. hari ni dah hari ahad. sekejap je rasanya sabtu dan ahad berlalu. minggu depan. berlambak test. assignment lagi. ya memang betul U ni tak susah macam sekolah. tapi bila assignment dah banyak. kuiz. test. memang bz gila.

firstly nak cakap. apa khabar orang kemaman? sihat? dah lama rasanya tak balik kemaman. sebulan lebih dah kut. haha mengada sungguh. tapi seriously aku rindu kemaman. :P
member-member yang stay area KL/Selangor best la. ada yang setiap minggu balik. jeles sungguh. tapi. hujan batu di negeri sendiri, hujan emas di negeri orang. lebih baik di negeri sendiri. ah jauhnya aku melalut.

apa agaknya khabar hendra, amirul, apih, daim, manje, angah, azrul, azril, boy, kudin, spelek, iwan, airul, adam? lama weh tak jumpa. woot woot. amirul sekarang dah ada awek. tengok la. budak yang agak senyap masa kat kelas dulu. senyap-senyap je dah ada awek. betul la orang kata. orang yang senyap-senyap nie la yang akan advance dari orang yang bising-bising.

daim. hendra. miro. aku rindu aktiviti kita time sekolah dulu. especially waktu rehat. kita kacau awek form 3 depan kelas kita. kita tenung dia lama-lama. then dia pun cuak. kita tuding-tuding kat dia. kita buat muka garang. then kita gelak kuat-kuat sambil tuding kat dia lagi. haha. dan paling tak boleh blah. kita panggil dia 'awek tua' sebab muka dia matang dari form 5. adoyai. apa agaknya khabar budak tu sekarang. lagi time kat kelas. time nak belajar je. musti nak gelak-gelak. dah semua otak gila-gila. dah la duduk belakang sekali. tapi alhamdulillah. walaupun kita gila-gila. kita still dapat further study, kan? aku rindu jugak time kita borak-borak pasal bola. daim ac milan. apih liverpool. aku dengan miro MU. hendra? dia minat bambang pamungkas. hari-hari ada saja topik pasal bola. ada satu hari tu. time MU kalah. sampai aku rasa tak nak pergi sekolah. sebab aku tau aku mesti kena punya. sebab selalunya aku bahan team diorang. apa lagi ek?

ha yang ni aku rasa antara yang terkelakar. maybe terjahat kot. zip daim terbuka. dan yang bestnya dia tak perasan. aku dah suruh hendra miro apih diam-diam sudah. then aku cabar daim pergi kat kelas sebelah, yang mana dekat kelas tu ada budak yang minat dia. aku cabar dia tegur budak tuh. n then entah kenapa dia tetiba kepala tengah gila masa tuh. dia pun pergi kat budak tu. dah la tengah ramai orang. budak yang minat dia tu tengah lepak dengan member-member dia. bila daim tegur je budak tu. aku dah standby kat luar dan jerit, "woi daim, zip seluar kau terbukak tuh!!!" aku perasan. ada budak pompuan ni. sampai tergamam "woooh!!". daim pun cepat-cepat tutup zip n blah. kitorang kat luar ni. dah berguling-guling. nak tau dia cakap apa? "patut la aku rase sejuk jer tadi". hahahahahaha.

itulah. ekceli aku nak story pasal benda lain. tapi tetiba ingat kat korang. rindu kat sekolah. habis semua cerita keluar. aku tak tahan gelak la masa tulis post ni. tengokla. nakalnya aku masa kat sekolah dulu. haha. sory korang. karang cuti bulan 12 karang kita keluar lagi.

anyway. semua ipt dah nak final exam kan? or ada yang dah final? good luck ok. insyaallah orang yang berusaha pasti ada balasannya. sama-sama la kita buat yang terbaik.

p/s: sory ye daim hendra apih miro aku tulis pasal korang. sebab korang jugak la aku gelak sorang-sorang tadi. haha.

Friday, October 15, 2010

aku sakit hati

aku sangat sakit hati. hati aku sakit sangat. aku tak tahu nak buat macam mana lagi. aku tak tahu nak luah kat mana lagi. sesungguhnya di saat aku menaip post ini hati aku sangat sakit.

so. biar la aku luah kat sini. firstly, aku nak jerit kuat-kuat. ARRRGGGGHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARRRRRRRGHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!
fuh baru lega sikit.

kenapa korang suka tutup pintu kuat-kuat? tutup slow-slow tak boleh ker? karang kalau dah rosak. mula la nak buat aduan. lepas tu bila orang kat pejabat adu tanya. mula la bagi alasan macam-macam. hah ni baru aku dengar orang tutup pintu kuat-kuat. tolong la wei. kita bilik sini. dekat-dekat. tolong la tutup slow-slow. arggh. kita member-member. aku nak tegur pun tak sedap la. takut karang kalau korang macam tak boleh terima ke. nanti jadi gaduh pulak, aku tak nak hilang kawan. so please. aku merayu. tolong la tutup pintu elok-elok. jaga hati orang lain. tolong. tolong. tolong. tolong... ya allah apa patut aku buat. semoga tabiat ni berakhir dengan secepat mungkin. insyaallah.

p/s: fuh sumpah lega.

Tuesday, October 5, 2010

Haish

Patutnya time ni. Aku plan nak baca programming. Tapi disebabkan secara tiba-tiba ada mood, idea untuk tulis post baru. Aku rasa elok aku tulis cepat-cepat. Sebab mood aku untuk on9 semenjak dah tak main fb amat jarang datang.

So 1stly. Ya. Aku dah tak pakai fb lagi. Sampai bila? Aku pun tak tahu. Aku nak tengok sampai bila aku boleh bertahan hidup hari-hari tanpa fb. Aku rasa boleh. Tapi sayang gak la kan. Ramai member-member lama jadi lost contact gitu je. Dan macam yang aku cakap tadi. Semenjak aku dah tak pakai fb. Amat jarang sangat aku on9. jarang sangat. Selalu aku ada idea nak tulis post baru. Tapi mood tu datang kejap je. Then mood tu terus melayang-layang pergi.. ceh. Kadang-kadang. aku terfikir jugak. Kan bagus kalau apa yang kita fikir terus keluar kat blog ni. Senang. Tak payah nak buka komputer. Nak kena log in. Nak kena taip. Haha memang malas.

2ndly. Sabtu lepas. Aku dah start kerja kat restoran dekat dengan kolej aku. Aku ambik part time sabtu ahad. Tapi lepas tu aku terfikir. Payah la nak balik rumah lepas ni. Dah weekend kerja. Tapi takpe la. Itu satu cabaran kut. Btw. Manager kat tempat kerja aku baik gila. Walaupun dia cina, tapi dia layan pekerja dia sama rata. Makan dua kali. Petang dengan malam. Dia kata. Kalau penat beritahu dia. Banyak kali dia kata jugak. Pengalaman tu berharga. Betul. Masa memula aku beritahu mak aku pasal kerja ni. Dia macam tak setuju. Then aku dah terangkan elok-elok. Dia kata fine la. Lagipun aku kan lelaki. Untuk bulan ni. Aku nak test dulu. Samada kerja ni ganggu atau tak study aku. kalau ganggu. Tanpa segan silu aku minta berhenti. Em. Penat tu memang penat. Tapi untuk dapat pengalaman. Aku tak kisah. Asal tak ganggu pelajaran aku. Dan. Seriously. Memang rasa puas gila bila dapat pegang duit sendiri. Plus. Banyak barang aku nak beli. Takkan nak pakai duit pt kut.

Last but not least. Semenjak dua menjak ni aku asyik ingat nak balik rumah je. Cuti lambat lagi padahal. haha. Aku suka environment kat rumah aku. Time pagi-pagi. Fuh syok. Maklum la. Dah lebih 11 tahun kut aku duduk situ. Biasa polis kena pindah randah. Tapi ayah aku tak kena pindah. Tu yang duduk lama kat kemaman. Kawan-kawan aku kat polis marin. Korang ada lagi tak? Aku suka time kecik-kecik dulu. Perangai memang gila-gila ah. Aku nak sangat gatherkan kawan-kawan aku masa aku kecik-kecik dulu. Dan. terima kasih kawan-kawan kat UTM. Korang memang best walaupun kadang-kadang ada buat perangai bengong-bengong. Haha.

p/s:apasal aku rasa post aku kali ni cam panjang sangat je. ah biar la. lagipun aku jarang gak update kan? hah alang2 dah ada idea keluarkan je sekaligus. ;P

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers