Stop Music? Click Here!

Friday, April 8, 2011

Assalamualaikum.

selamat pagi hari jumaat. nyaman betul pagi ni. maybe sebab baru lepas hujan semalam. kat KL dah dua tiga hari hujan petang dan malam.

so rasanya macam dah lama tak update blog. kekangannya, tak dapat line internet kat bilik. so perkara tu betul betul menghilangkan mood untuk berblogging. tapi takpe, itu semua resam dan adat duniawi. cewaah. ataupun hanya alasan semata mata untuk mengcover sifat malas dalam diri. *ouh tolong la jangan malas malas final dah dekat*

seperti statement di atas, final dah dekat. ya betul. final dah dekat. aku pula semakin cuak. betul. harapan aku, nak baiki pointer. dapat 3.50 pun jadi la. aku malu, rasa rendah, sebab bila tanya member, semua dapat dekan. sedangkan aku? leka dengan hidup sendiri. tak pun malas. dah la pointer jauh dari diorang. tapi aku akui untuk semester ni, bahang final exam sangat kuat. BAGI AKU LA. so kawan kawan, kalau korang ada yang masih leka macam aku ni, cepat cepat le sedar. ok?

tadi aku jengah blog otai (aku panggil dia otai sebab kandungan sangat menarik), aku baca entry bertajuk "aku juga punya perasaan". cuma situasi aku lain sedikit dengan beliau. ya, macam dia, aku pun punya perasaan. juz maybe sebab aku muda lagi kut, mungkin akan ada yang berkata, "ala benda benda macam ni nanti dulu la, belajar dulu." tapi macam aku nyatakan tadi, aku pun ada perasaan. aku tak dapat nak lari dari perasaan tu.

jiwangkah? lantaklah. aku manusia juga. tak sempurna. aku dah solat istikharah. aku dah berdoa. aku dapat rasakan, aku macam dah hampir dapat keputusannya. cuma, aku perlukan sikit waktu lagi untuk dapatkan keputusan tu, sikit saja lagi.

Ya Allah, walau apa saja petunjuk yang Kau beri padaku, harap Kau tabahkan hatiku dengan KetentuanMu.

lantak la nak kata aku mengada ngada. tak kisah pun ok. kalau budak lelaki kelas aku nak bahan aku, silakan. aku dah boleh masuk dengan gurau korang, terutamanya gurauan kasar oleh Alif Fitri. hahaha. tapi sampai masa korang dapat situasi macam ni, korang rasa la. hehe.

okay orait baiklah, seperti yang aku selalu cakap dalam hati, "semoga yang baik baik hendaknya berlaku," sama sama la berdoa dan berharap supaya urusan kita dipermudahkan oleh Allah, terutamanya menjelang final exam ni. salam. ;)

p/s - good luck all!

Yang Benar,
ShafiqIzwan,
Jumaat, 8/4/2011, 9.38AM.


Jom Usha

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers