Stop Music? Click Here!

Monday, August 31, 2009

Menang Kalah Adat Pertandingan

"Menang kalah adat pertandingan"


Cam femes jer ayat tu ekh? hmm.. bese la, kalau kiter masok pertandingan ker, musti ade yang menang ngn kalah. Ye x? Klo sume nak menang saper nak kalah, hehe! Even dalam kehidupan seharian kiter pon, kiter mayb da melalui "competition", ntah2 kiter sendiri pon x sedar ttg bende tuh..

contohnyer klo korang ade x puas ati ngn member ker, then korang klo x bertumbok pon, kurang2 mesti nganjing2, x pon debat2(cewah),kan? Aku konpem, musti ade side yang BENGKEK pnyer, coz aku pon pena kene,haha~! The moral of the story is dun nganjing2 ok! *ntah pape*

So, aper nak bwat klo kite berdepan situasi camnie? 1st of all kan, jgn la mencarot.. Tapayah la sebot bodo, babi, sial, bangang, n perkataan2 yang sewaktu dengannyer, x baek tuh..
Jujornyer, aku sndri penah sebot perkataan2 tu dan skang aku dalam usahe membaiki diri aku ke arah yang lebey baek.. amin.. sambong, percaye la, sebot bende2 camtu xkn membantu sikit pon, malahan tambah dose ade lar..

Juz tarik nafas dalam2, then hembos la! insyaallah, korang akan ase lebeh rilek.. Penah x korang dengar, "KALAH SENYAP R!" Musti penah pnyer r kan? Ekceli ade hikmah di sebalik kater2 keramat tuh, hehe! Yela kan, daripada korg membebel sbb korang kalah, bek korang senyap, pikir blek cmne nk kenekan org tuh.. ye la,kurang ckp kurang sket risiko dpt dose, ye x ? hehe. *wak bijok*

But,dun wurry be happy. Kalah skali x semestinyer kalah selamernyer.. Malah, kiter blaja drpd kesilapan..=)
Juz tetapkan, "aku musti menang balek", hehe! Korang pon klo ade tips kongsi la skali k!

Kenangan 2009

So,nie la member kt 5 Al-Biruni.. musti ade yg korang kenal.. Cukop pakej kelas nie, sume ade..hehe..

Yang tinggi, rendah, berisi, kuros, cerah, gelap, sume ader.. haha~! Kiri sekali, dye la guru kelas kitorang a.k.a Pn Monaleza,ajar BI.. Baek giler teacher nie.. So, thanks kt deanna n anis kerna sediakan 'device' utk amek pic nie,hehe..
And korang sumer,tq sbb jd kawan yg paling baek n memahami. *mwahahaha!*

Walaupon aku bnyk gurau ngn korang tp korang still kool n selambek, menunjukkan kesportingan korang,hehe!
Kelas nie gak la antare kelas yg teriuh d SIS, menjadikan kelas nie nampak pelik ble dye senyap,hehe.. TQ gak kt Deanna, Anis n Tg yang mane bg aku diorang nie sdikit sbanyak menceriakan suasane kelas*bg aku la*..

Jugak group Bad Boyz, yang terdiri daripade Jojo, Jack, Raiden, NightFox, jugak pengasas name groups, iaitu Shadow. *hahahahahahaaha~!* TQ kt group nie coz sudi join aku yg da mmg giler2 nier, utk menggilekan lg Birunian, hehe!
So,zaman sekolah mmg indah, mmg best nak dikenang balek nnt.. Tp,fitrah alam harus dipatuhi, setiap yang bertemu pasti akan berpisah, perkare tulah yang kiter akan hadapi.. So,siap2kanlah diri kiter utk hari tu ek, kuatkan semangat!


Friday, August 28, 2009

Kawan Kiter


Inilah member2 aku mase mule2 kt klas Al-Farabi..
best duk ngn diorang,banyak tunjok ajar..
dak2 melayu sume pale gile2,nak2 aku,hehe..
papepon,mase da berlalu,kenangan tetap kenangan..
juz aku harap kite x lost contact la ek pasnie..

Thursday, August 27, 2009

Salam!

camner ek?
br start wat blog nie..
da besa panjang br nak wat blog..hehe..
test dlu k?

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers