Stop Music? Click Here!

Tuesday, September 7, 2010

dah nak raya

jumaat ni dah nak raya kan? kan? kan? kan? ergh. aku selalu merungut. kenapa rasa x meriah. kenapa rasa x best. kenapa macam xde semangat nak raya. tapi bila difikirkan balik. kita boleh bernafas ni pun dah cukup baik. lagi mau mengeluh itu ini. haish.

tapi ye la kan. agaknya assignment yang m'gunung kat u mungkin sedikit sebanyak mengganggu mood raya. macam. ingat balik nak happy2. tapi x boley happy sangat sebab. naik cuti je terus ada test. terus kena submit assignment. betul la orang kata. pengurusan masa tu penting. *baru nak sedar padan muka kau*

tuh la. aku x pandai urus masa. series. kalau dah melanguk ke game. layan ke fb. memang payah nak berhenti. lepas tu. bila aku ingat2 balik zaman sekolah dulu. bila masanya aku study kt rumah? petang? jangan harap la. malam? tuh game menyeru2 namaku. seruan buku tenggelam. yang aku ingat kalau malam aku pergi kelas malam je kat sekolah. hw pun hari nak hantar pagi tu baru aku buat. rajin kan?

yang pasti. pembelajaran kat u memang lain dengan sekolah. sebab sehari kelas biasa ada dua je. agaknya sebab banyak masa renggang buat aku jadi leka. tapi. kadang2. time nak masuk kelas yang ke-2. malas sangat. bising kata argh kepala aku dah x boleh masuk ni. betul. aku pun x tau kenapa aku boleh kata macam tu. :P sedangkan. kalau dulu masa sekolah.no hal je pergi sekolah pukul 7.30am balik pukul 4.00pm. hah. lama x lama. tapi pokok pangkalnya. aku kena belajar urus masa kut. hm.

sempena nak raya ni. kepada budak kelas 5AF, 5AB, 5AJ, 5PA1, 5PA2, 5PD1, 5PD2, yang mana yang kenal aku, juga x lupa kat bebudak 1DDZ, terutama Catt, yang selalu kena bahan dengan aku sem nie *karang lepas raye aku bahan lagi ye haha*, juga kepada follower blog ni, sepuluh jari disusun. maaf dipinta dari hujung rambut sampai hujung kaki. andai kata terkasar bahasa. tertengking mana yang patut. harap dimaafkan la ye.

lastly. semoga selamat balik kampung. baca doa sebelum naik kete/bas/moto. insyaallah selamat sAmpai. assalamulaikum.

p/s: sesuai ke buat ucapan raya kat sini? bukan sume membe follow blog nie. lol.

Sunday, September 5, 2010

camne nak start

akhirnya. dapat jugak balik lama sikit. sebelum nie dapat balik sabtu ahad je. so kali ni dapat balik 2 minggu. fuh best. yang x best. dari hari khamis aku demam. sigh. dah la khamis tu ada test programming. susah lagi. memang masak aku kena. then hari jumaat. aku mintak dengan lec nak tunda test statistik lepas raya. nasib aku baik. permohonan aku diluluskan. apa alasan aku bagi? sebab hari jumaat tu aku nak balik kemaman. naik motor.

macam biasa. lepas 4,5 jam. akhirnya sampai kemaman. syukur yang x terhingga. selamat sampai. masa tu dalam otak xde fikir lain. yang terbayang katil aku je. penat sangat. part paling best. time balik kemaman. ada aje benda yang berubah. 3 minggu lepas. kawasan bakau kat bandar tu dah diratakan. dengar cerita nak luaskan jalan. so memang nampak berbeza sangat. then. semalam. tempat jual besi buruk tu pun dah lapang. rata. tu projek apa nak buat aku pun x tau.

dan malam tu jugak(sampai kemaman 6.30pm). aku pergi jenguk kedai tempat aku kerja dulu. nasib baik. kawan2 aku still lagi kerja kat situ. amirul. din. ika. alia. kak nani. rindu diorang. chewah geli je. aku kalau balik kemaman je memang singgah tempat tu. tempat yang bagi aku peluang belajar cari rezeki. belajar merasa duit sendiri. pergh. sumpah puas kalau kita belanja duit usaha kita sendiri. x caya try la.

btw. lagi seminggu nak raya. entah kenapa rasa macam kejap sangat masa berlalu. ai. ayat nie dah macam nak ulang post aku yang lepas. aku pun x tau kenapa otak aku macam blur hari nie. ouh mintak2 la masa lambat berlalu. biar aku stay puas2 dulu kat sini. hehe. sampai sini je dulu kut. blur tetibe. -.-




Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers