Stop Music? Click Here!

Thursday, February 2, 2012

Tamat Sudah Usia Belasan Tahun!

yeah, lepas nie dah tak ade dah sebutan 'belas belas' bila orang tanya umur. selalu kan kalau orang tanya umur, "umur saye sembilan belas". tapi sekarang tak lagi, aku dah berumur dua puluh tahun. :D

kadang kadang kita sendiri tak sedar yang masa berlalu dengan sangat pantas. dan bagi aku sendiri, rupa rupanya dah 20 tahun aku diberi peluang oleh Allah SWT untuk menumpang di bumiNya. dah 20 tahun. anak mak ni dah bujang tau. hehe.

terima kasih mak ayah, haritu kita celebrate sama sama kat pizza dengan teluk chempedak. ekceli ayah aku tak dapat ikut haritu sebab ade hal.

gambar masa raye. tengah penat. hihi.

serius rindu dengan masakan mak. bihun sup, ayam masak merah, rendang ayam. hmmmm!!

kemudian, terima kasih jugak kepada Cik A, orang kedua yang wish. cik A hantarkan audio lagu 'Selamat Hari Jadi' kat MMS. err pitching kelaut sikit la. haha. :P


terima kasih sangat sangat. walaupun awak tengah seronok sakan sukun bercuti awak still ingat birthday saye. hehe. jaga diri elok elok tau kat sane. ada rezeki kita jumpa lagi insyaallah. saye sayang awak. :))

individu ketiga yang bertuah, Siti Sarah Bt Ramli! dialah antara penasihat dan tempat aku luah perasaan masa sekolah dulu. :D

mane satu?

entahlah mane satu cik sarahnye nie. HAHAHAHAHA. takpelah, yang penting terima kasih ye sarah. tak sangka pulak kome ingat birthday aku. hehe. kau antara kawan baik aku sampai bila bila, aku sanjung tinggi pada kau, aku selalu jadikan kau sebagai pencabar aku. yela kau kan budak pandai. dan aku masih lagi perlukan nasihat dan sokongan kau. aku sayang kau jugak sarah. :))

dan yang terakhir,


ini orang yang paling aku sayang kot. BHAHAHAHAHAHA. mane taknye, dulu mase sekolah asyik kena bahan je. for sure la dia bahan balik kan. tapi dia kena kaw kaw la. hehe. dah kena bahan pun, dia still cool. dia still buat macho dia. rileek saje. eh lupa nak bitau, name dia Tengku Nurlisa. aku panggil TG je. :)

terkejut aku dapat sms die, "syafiq!!happy birthday..ingat nk nyanyi, tp batuk..laa.haha.semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki oke..hegd". firstly, name aku sHafiq, bukan sYafiq. HAHA. Then aku tak paham ape yang dimaksudkan dengan 'hegd' tuh. :PP

terima kasih TG, nanti ade rezeki kite jumpe, aku belanje ea. hehe. :))

------------------------------------------------------------------------------------------------

so macam tu la ceritanya. rasa terharu pulak bila ada orang ingat birthday kita nie. hehe. now I know the true feeling of being wishes. merepek ape

as for me, I try to be a better person, I try to challenge myself. I know that we are not perfect, but we can do something that will make ourself even better.

as for campus life as well, it has been so tight, so busy. sometimes I thought that there were no space to breath. but you know what? I do love this life! I really do! we live only once, so try to appreciate what we got, what we have been through. everything that happens in our life must be for a reason. :))

p/s : MUET tak amek lagi. so kena la prektis BI sikit. lagipun ape salahnye menulis dalam BI kan? bak ayat dalam video Matlut, 'We Need More Positive People In This World'. ok aku nak tido. aku tak sanggup teruskan. kerje masih lagi menggunung ye, jangan lupe!

Yang Benar,
ShafiqIzwan,
2/2/12, Khamis.

2 comments:

najwa nano said... [Reply to comment]

happy birthday bro...lupa la nak wish.30/1 kan??your no dah hilang la bro.hehehe.
wishing u gudluck in life :)

zyan said... [Reply to comment]

waah pic sy lpas kene kejar monyet dah masuk cni awl lah..hahaha
errrr xsmpt wat latihan suara la wak hr tuh..hehe

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers