Stop Music? Click Here!

Sunday, May 13, 2012

Permulaan Baru

Waargh lamenye tak menaip! Hehe. Setelah sekian lama, baru terasa nak menjengah ke sini.

Ok, akhirnya aku dah buat keputusan, yang aku akan beralih ke wordpress lepas nie. Bermaksud, aku mungkin akan jarang guna blogger lagi, ataupun mungkin tak guna terus. Tapi tengok keadaan jugak la.

Bukan apa, aku rasa, aku perlukan something new. Something fresh. Aku tak tau kenape, setiap kali aku nak post kat sini, otak aku macam stuck, terbantut nak menaip.

Follower blog nie ramai pun, sebab dulu mase lepas SPM, aku rajin gila blogwalking. Memang rajin sampai FB pun aku deactivate sebab nak tumpu kat blogwalking je. Tapi itu dulu, masa tak busy. Sekarang dah lain.

Memang seronok bila tengok ade ramai orang follow kita, komen kat post kita. Kita tahu yang post entry kita di baca oleh orang lain. Haha.

Terima kasih yang sudi follow, sudi komen. Macam aku pernah cakap dalam post dulu, aku hargai sangat sangat. Bila ada yang respons terasa hidup di alam blogger ini. Heh.

Dalam post lepas, ade anon komen pasal post aku. Katanya, jangan banyak merungut, sebab campus life takdelah susah mana jika nak dibandingkan dengan hidup sebagai seorang yang bekerjaya, berkeluarga.

Yeah, perkara itu tak dapat dinafikan. Cumanya, aku tak rasa aku mengeluh. Eh ye ke? Yelah, blog nie orang buat untuk bermacam macam tujuan. Ada yang bisnes, ada yang fakta, ada yang lebih berkisarkan kepada kehidupan seharian. Dan bagi aku sendiri, blog yang aku buat lebih berkisarkan kepada kehidupan seharian.

Bila masa stress, bila masa tertekan, bila masa hati ini makan dalam, kadang kadang kat sinilah tempat aku luah perasaan. Lagi pun, aku bukannya selalu update blog. Kadang kadang tu jugak, bila aku luahkan kat sini, terasa aku dah melepaskan sikit rasa tension itu.

Yeah again, ini cara aku. Setiap orang ada cara masing masing kan?

Aku harap setakat post nie, aku takde tulis mengenai perkara yang tak sopan, perkara yang sensitif. Kalau ada, ampunkanlah hambaMu ini Ya Allah, dan mintak maaf jugak kepada readers. Kalau setakat nak tulis apa yang kita rasa takpekan..

Dan sebab lain aku nak cuba pakai wordpress :

1) Aku jatuh cinta dengan wordpress! Hehe. Haritu masa aku tengah handle satu website nie, yang mana pakai script wordpress, aku berpeluang explore habis habis script tu. Awesome jugak la, serious!

2) Entah kenape, betul jugak komen anon kat post lepas. Aku rasa macam too much negativity pada post lepas. Seolah olah macam aku luahkan segala galanya kat situ. Entah entah memang aku buat macam tu tak? Almaklumlah, masa aku tengah tulis post tu, aku rasa kecewa. I hope I can overcome this frustration.

Kesimpulannya, aku harap lepas nie aku lebih tabah. Yeah, inconvenient are everywhere and everytime. Aku harap lepas nie aku post pasal benda yang positif sahaja. Hee. :D

I'll never delete my old posts, not one. They are good at one thing ; that's they remind of old me, who I used to be, what I used to write about, and most importantly, they are my most beautiful memories.

Yeah yeah yeah. Suka sangat guna "yeah". Hahaha.

Ini URL wordpress aku : whenhestartswriting.wordpress.com
Ianya masih lagi dalam pembikinan. I hope I will enjoy using wordpress, as I enjoy using blogger,. :)

Ini pulak URL yang aku develop dengan kawan aku, Hafiz : www.mysayong.com
Aku akan cakap banyak pasal website nie kat wordpress la. Hehe.

Akhir kata, semoga hari esok lebih baik dari hari ini. Semoga kita dapat mengubah diri ke arah yang lebih baik. Kerana setiap perkara baik ada faedahnya. :))

Yang Benar,
ShafiqIzwan,
13/5/2012, 2.40pm.

1 comments:

Musalman Abrahman said... [Reply to comment]

saya pun ada wordpress

student.blog.utm.my/msalman9

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers