Stop Music? Click Here!

Tuesday, October 5, 2010

Haish

Patutnya time ni. Aku plan nak baca programming. Tapi disebabkan secara tiba-tiba ada mood, idea untuk tulis post baru. Aku rasa elok aku tulis cepat-cepat. Sebab mood aku untuk on9 semenjak dah tak main fb amat jarang datang.

So 1stly. Ya. Aku dah tak pakai fb lagi. Sampai bila? Aku pun tak tahu. Aku nak tengok sampai bila aku boleh bertahan hidup hari-hari tanpa fb. Aku rasa boleh. Tapi sayang gak la kan. Ramai member-member lama jadi lost contact gitu je. Dan macam yang aku cakap tadi. Semenjak aku dah tak pakai fb. Amat jarang sangat aku on9. jarang sangat. Selalu aku ada idea nak tulis post baru. Tapi mood tu datang kejap je. Then mood tu terus melayang-layang pergi.. ceh. Kadang-kadang. aku terfikir jugak. Kan bagus kalau apa yang kita fikir terus keluar kat blog ni. Senang. Tak payah nak buka komputer. Nak kena log in. Nak kena taip. Haha memang malas.

2ndly. Sabtu lepas. Aku dah start kerja kat restoran dekat dengan kolej aku. Aku ambik part time sabtu ahad. Tapi lepas tu aku terfikir. Payah la nak balik rumah lepas ni. Dah weekend kerja. Tapi takpe la. Itu satu cabaran kut. Btw. Manager kat tempat kerja aku baik gila. Walaupun dia cina, tapi dia layan pekerja dia sama rata. Makan dua kali. Petang dengan malam. Dia kata. Kalau penat beritahu dia. Banyak kali dia kata jugak. Pengalaman tu berharga. Betul. Masa memula aku beritahu mak aku pasal kerja ni. Dia macam tak setuju. Then aku dah terangkan elok-elok. Dia kata fine la. Lagipun aku kan lelaki. Untuk bulan ni. Aku nak test dulu. Samada kerja ni ganggu atau tak study aku. kalau ganggu. Tanpa segan silu aku minta berhenti. Em. Penat tu memang penat. Tapi untuk dapat pengalaman. Aku tak kisah. Asal tak ganggu pelajaran aku. Dan. Seriously. Memang rasa puas gila bila dapat pegang duit sendiri. Plus. Banyak barang aku nak beli. Takkan nak pakai duit pt kut.

Last but not least. Semenjak dua menjak ni aku asyik ingat nak balik rumah je. Cuti lambat lagi padahal. haha. Aku suka environment kat rumah aku. Time pagi-pagi. Fuh syok. Maklum la. Dah lebih 11 tahun kut aku duduk situ. Biasa polis kena pindah randah. Tapi ayah aku tak kena pindah. Tu yang duduk lama kat kemaman. Kawan-kawan aku kat polis marin. Korang ada lagi tak? Aku suka time kecik-kecik dulu. Perangai memang gila-gila ah. Aku nak sangat gatherkan kawan-kawan aku masa aku kecik-kecik dulu. Dan. terima kasih kawan-kawan kat UTM. Korang memang best walaupun kadang-kadang ada buat perangai bengong-bengong. Haha.

p/s:apasal aku rasa post aku kali ni cam panjang sangat je. ah biar la. lagipun aku jarang gak update kan? hah alang2 dah ada idea keluarkan je sekaligus. ;P

6 comments:

=budak baik+budak nakal= said... [Reply to comment]

salam...
ey kwn..suda keje ke?bile mau blnje?
hehehehe...
emmm gudluck la.
dh nk final ni.stdy elok2.
owh fb kne virus.ptot la.
xpe..awk pn dh bz skrg kn.
so xpyh pk sgt.
lastly.t'ubat gak la owg nk tw psl awk.
huhuhu...
so.take care.

Shafiq I said... [Reply to comment]

salam.
mau blanje? insyaallah tggu gaji lor. hehe.

Khatijah Hamid said... [Reply to comment]

mak kau rindu kau tu. baliklah anakku :P

Shafiq I said... [Reply to comment]

kat umah la nie. XP

cik ida said... [Reply to comment]

laa.. keje ke.. ish2.. panjang akal beetul ini budak. ;)

Shafiq I said... [Reply to comment]

erk.hahaha.

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers