Stop Music? Click Here!

Sunday, October 24, 2010

Ya Itu Dia

"ya itu dia". aku tak tahu kenapa aku tulis title macam tu. tak ada idea. btw. hari ni dah hari ahad. sekejap je rasanya sabtu dan ahad berlalu. minggu depan. berlambak test. assignment lagi. ya memang betul U ni tak susah macam sekolah. tapi bila assignment dah banyak. kuiz. test. memang bz gila.

firstly nak cakap. apa khabar orang kemaman? sihat? dah lama rasanya tak balik kemaman. sebulan lebih dah kut. haha mengada sungguh. tapi seriously aku rindu kemaman. :P
member-member yang stay area KL/Selangor best la. ada yang setiap minggu balik. jeles sungguh. tapi. hujan batu di negeri sendiri, hujan emas di negeri orang. lebih baik di negeri sendiri. ah jauhnya aku melalut.

apa agaknya khabar hendra, amirul, apih, daim, manje, angah, azrul, azril, boy, kudin, spelek, iwan, airul, adam? lama weh tak jumpa. woot woot. amirul sekarang dah ada awek. tengok la. budak yang agak senyap masa kat kelas dulu. senyap-senyap je dah ada awek. betul la orang kata. orang yang senyap-senyap nie la yang akan advance dari orang yang bising-bising.

daim. hendra. miro. aku rindu aktiviti kita time sekolah dulu. especially waktu rehat. kita kacau awek form 3 depan kelas kita. kita tenung dia lama-lama. then dia pun cuak. kita tuding-tuding kat dia. kita buat muka garang. then kita gelak kuat-kuat sambil tuding kat dia lagi. haha. dan paling tak boleh blah. kita panggil dia 'awek tua' sebab muka dia matang dari form 5. adoyai. apa agaknya khabar budak tu sekarang. lagi time kat kelas. time nak belajar je. musti nak gelak-gelak. dah semua otak gila-gila. dah la duduk belakang sekali. tapi alhamdulillah. walaupun kita gila-gila. kita still dapat further study, kan? aku rindu jugak time kita borak-borak pasal bola. daim ac milan. apih liverpool. aku dengan miro MU. hendra? dia minat bambang pamungkas. hari-hari ada saja topik pasal bola. ada satu hari tu. time MU kalah. sampai aku rasa tak nak pergi sekolah. sebab aku tau aku mesti kena punya. sebab selalunya aku bahan team diorang. apa lagi ek?

ha yang ni aku rasa antara yang terkelakar. maybe terjahat kot. zip daim terbuka. dan yang bestnya dia tak perasan. aku dah suruh hendra miro apih diam-diam sudah. then aku cabar daim pergi kat kelas sebelah, yang mana dekat kelas tu ada budak yang minat dia. aku cabar dia tegur budak tuh. n then entah kenapa dia tetiba kepala tengah gila masa tuh. dia pun pergi kat budak tu. dah la tengah ramai orang. budak yang minat dia tu tengah lepak dengan member-member dia. bila daim tegur je budak tu. aku dah standby kat luar dan jerit, "woi daim, zip seluar kau terbukak tuh!!!" aku perasan. ada budak pompuan ni. sampai tergamam "woooh!!". daim pun cepat-cepat tutup zip n blah. kitorang kat luar ni. dah berguling-guling. nak tau dia cakap apa? "patut la aku rase sejuk jer tadi". hahahahahaha.

itulah. ekceli aku nak story pasal benda lain. tapi tetiba ingat kat korang. rindu kat sekolah. habis semua cerita keluar. aku tak tahan gelak la masa tulis post ni. tengokla. nakalnya aku masa kat sekolah dulu. haha. sory korang. karang cuti bulan 12 karang kita keluar lagi.

anyway. semua ipt dah nak final exam kan? or ada yang dah final? good luck ok. insyaallah orang yang berusaha pasti ada balasannya. sama-sama la kita buat yang terbaik.

p/s: sory ye daim hendra apih miro aku tulis pasal korang. sebab korang jugak la aku gelak sorang-sorang tadi. haha.

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers