Stop Music? Click Here!

Monday, October 3, 2011

Penting Ke Komen?

"INCOMING, INCOMING!". apekah ia? tak lain tak bukan ialah FINAL EXAM. yeah, dah nak final exam, maknenye CUTI SEM pun dah dekat.

post semborono jer nie. sebenarnye aku tak tau nak tulis ape.

ok. nak cakap pasal satu benda nie je. pernah kawan kawan tanye, bile nak update blog. terima kasih sudi tanye, maknenye korang jenguk jugak la blog ni kan? :D

kalau korang perasaan, di setiap entri, mesti gap publish post tu lame. maksudnya macam selang seminggu, selang dua minggu, selang sebulan tu pun pernah kot.

sebab mengapa gap lama sangat? sebab aku nak ada orang KOMEN kat entry aku. haha. serius beb, kalau aku tengok post aku takde orang komen, tak semangat nak buat entry.

follower, aku tak kisah. yang aku kisahnya komen. komen komen tu yang menandakan ada orang baca blog kita. tapi ekceli ada jugak silent readers kan. mesti ada. ah tak kira. komen tu pemangkin semangat. haha.

tapi aku sendiri kena berpijak pada bumi yang nyata la. setakat entry yang takde ilmu atau news untuk dikongsikan, camne orang nak komen kan.

kalau nak ada orang komen pun, kena blogwalking lama lama dulu. tak pon ping blog kat mana mana group fb atau website. sebenarnya aku malu nak ping kalau entry setakat macam nie, tapi kalau entry SUPER KAWAN tu aku promote kaw kaw. sebenarnya kat group blogger kat fb, boleh aje aku nak bagi link youtube, tapi aku saje bagi link blog supaya ada pengunjung sikit. kat group blogger jer la aku buat camtuh.

tu pon dapat 4, 5 komen. jadilah daripada takde kan?

so lepas ni, lantaklah kalau takde orang komen pun. update jelah. senang kata nak orang komen kat entry kita, kita komen kat entry orang lain dulu.

"kita buat baik kat orang, orang buat baik kat kita."

serius merapu tulis entry nie. minda separuh sedar. serabut sangat. manfaatkanlah blog anda. tengok tengok. apa yang aku tulis nie. ok babai, selamat tido. :)

p/s - zzzzzzzzzzzzzzzzz.......

Yang Benar,
ShafiqIzwan,
3/10/2011, Isnin.


10 comments:

zyan said... [Reply to comment]

hahaha blog saye lame xupdate..tolong updte kn boleh?khakha:P
gud luck final exam!^^

THE LEKAT LEKIT STORY said... [Reply to comment]

apa nak malukan.. ping jer.. ping sepuas2 hati mcm akak. :D

konrad said... [Reply to comment]

aku buat post main hentam je, tak tengok komen.

Sara said... [Reply to comment]

haha. phm sgt2. ak tls crite kt internet an, so kalo ad review mmg best kot. tp silent reader tu mmg ade kot. byk lak tu. bile crite ak da finish 16 chapters baru rmai yg komen "actually I'm a silent reader". bsepah. tu baru yg ngaku. yg x ngaku? haha. chill beb. ko update je. kalo ak rjin ak dtg jenguk. ak bkn jnis yg suke bg komen. so bole dikatekn ak silent reader gk ar ;]

eelobor said... [Reply to comment]

x de komen tak semesti x de orang baca bro....

ice.ice. said... [Reply to comment]

tmbah sorg reader ko abam capik.haha.sile jgn benti update.sekian.

ShafiqIzwan said... [Reply to comment]

zyan - meh syg nak pass! hehe.

lekatlekit - blog akak takpe, best. :)

konrad - tu ah aku ni ha yang berkira sangat.

sara - hahaha, thanks sarah!

eelobor - betul betul. attitude sy ni perlu diperbaiki.

ice - feewwiit!

PCL said... [Reply to comment]

tinggalkan komen seikhlas hati..itu yang terbaik, semoga apa yg diharapkan akan berterusan.

ShafiqIzwan said... [Reply to comment]

PCL - betul betul. thanks PCL. :))

Anonymous said... [Reply to comment]

The moment ensueing on others, help are going to decline reasons instinctive vanilla flavouring
coffee. Is very much Making good food found in Forged iron Good to High quality?
Convection Yep. They are going to glimpse very
hard and therefore straightforward, even so almost griddles moreover cookware are really porous.


Here is my web site ... stainless Steel Toasters 4 slice

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers