Stop Music? Click Here!

Thursday, May 12, 2011

Kawan Lama

Dua hari lepas, member aku yang masa kecik cuti seminggu. *sekarang dia kerja polis, bertugas kat KL*.
Lama sangat dah rasa tak jumpa. Then dia call.

Fikri – haloo!! Ni siapa? *dia ingat aku tak save no dia*
Aku – ye ye mende?
Fikri – aku nok samang mu nie. Tau dok aku sape?
Aku – mende gok stopa? *nama dia fikri b Mustapha*
Fikri - &$^%#&$!!

Hahahahaha. Kawan aku yang dari kecik. Insyaallah aku ingat sampai mati. Mana boleh lupa. Lepastu yang sorang lagi, kerja kapal sekarang ni, pun kebetulan balik sekejap semalam. Dah lama sangat duduk kat laut katanya. Nice kan kebetulan ni. Dapat la kitorang lepak sama sama sementara tunggu masa nak pindah.

Aku rasa best sangat. Sebabnya, bila dimintak belanja (biasala kita student lagi) tak ditolak pulak. Aku ingat lagi dulu masa sekolah, masa kecik kecik nakal nakal, nak mintak belanja askrim cik syidah yang RM0.10 sebatang pun payah. Lagikan kalau nak belanja minum.

Aku jeles tengok diorang. Sebab diorang dah kerja. Duit masuk tiap tiap bulan. Boleh beli barang yang kita nak beli. Tak payah nak mintak mak bapak belikan. Entah lah, memang aku jeles sangat. Haha. Sebab aku ada benda yang aku nak beli, tapi tak lepas lepas. dalam hati aku asyik terdetik, bila la aku nak kerja, bila la nak merasa duit sendiri, bila la nak merasa beli barang yang aku idam idamkan. Haish, sabar sabar.

Dan aku ingat jugak, masa diorang ni baru lepas SPM. Masing masing berangan, “aku nak pakai MYVI la lepas ni”, “aku dah kerja karang tengok ar aku beli SATRIA NEO”. Masa tu aku rasa diorang ni berangan entah apa apa. Almaklumlah, pemikiran aku yang masih sekolah masa tu, membataskan aku untuk fikir jauh. Masa tu aku still anggap yang diorang budak sekolah lagi, yang mana masih ditanggung oleh mak ayah. Tapi aku silap sangat. Keadaan diorang sekarang, yang boleh dikatakan stabil, tak mustahil diorang mampu beli EVO 12. Ngeh ngeh ngeh.

So semalam, kitorang berempat, pergi la hantarkan pekerja kapal ni, meon namanya. Naik bot pukul 12.30AM katanya. So dia belanja la minum makan dulu apa semua, sementara tunggu pukul 12.30 tu.

malu malu konon =.=

hah ni lah dia si meon tu. malu sangat, aku ambik pic fb terus. haha.
ni la meon, 21 tahun.

ini pulak mamat yang kerja polis tu. fikri mustapha, juga 21 tahun.

syukur alhamdulillah. walaupun diorang dah berjaya, ada pekerjaan, masih tak lupa kawan kawan lama. semoga aku pun akan jadi cam diorang. tak lupa lupa kawan kawan. insyaallah.

ok so masa aku tengah menaip post ni, dah macam konpem aku kena pindah kuantan. hmmm.. sedihnya nak pindah. btw, sampai sini sahaja ceritera untuk hari ini. nak ucapkan JUTAAN RIBUAN PULUHAN SAAN TERIMA KASIH kepada korang yang sudi drop komen di blog ini. sesungguhnya semangat aku untuk berblogging dah naik balik. terima kasih semua. ;)

p/s - kalau kena pindah mersing camana ek? hahahaha. :P

Yang Benar,
ShafiqIzwan,
Khamis, 12/05/2011, 12.03PM.



9 comments:

najwa napatah said... [Reply to comment]

bro tajuk lupa nk tlis.hehehehehehe

Lady SharpShouter said... [Reply to comment]

a'ah, takde tajuk eh? weh, kem salam kengkawan tu yek, ai lik.ahahaahha

nano said... [Reply to comment]

nano,,de sorg kawn tu,,mcm sengaja jauhkn dri dgn nano,,,sbb nye nano msuk u,,die x msuk u,,sedih kn...

ShafiqIzwan said... [Reply to comment]

najwa - ha'ah lupa. malunya. hahahhahaa.

lady - nak cepat sangat tadi. tak sabar nak post. haha. ok salam anda telah dikirimkan. haha.

nano - uish. sedihnya. susah la kalau kawan pikir macam tu. sekarang dah ok dengan dia?

zyan said... [Reply to comment]

hehe nice stori..sabo ye..
dslr..dslr..dslr..haha
hmmm klu kene pindah mersing, lepak sokmo ar...=P

ShafiqIzwan said... [Reply to comment]

@zyan
tuhla. dslr dslr. hahaha. ouh. nanti kita g pasar ek, lepak lepak pantai. :PP

eelobor said... [Reply to comment]

berkawanlah dengan erti kata kawan yang sebenarnya, pasti akan merasai keseronokannya

ZORA said... [Reply to comment]

aku pelik da niu..aku pelik..membe ko umur 21..asal ko umur 19??????pelik sungguh...

zyan said... [Reply to comment]

hahaha xtvt mingguan pe g pasar...huhu..berangan jap..=P

zora: 19 dalam ic je shafiqizwan nie..dye sbnrnye 21, tapi lepas lahir, lambat dftar 2 tahun..heeeeee

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers