Stop Music? Click Here!

Wednesday, June 22, 2011

Pedihnya.

This is my story. Entah pape. Aku pon tak tahu nape aku mula entry dengan ayat tu. Aku rasa aku dah bengong. Aku rasa, aku rasa, aku rasa. Entah. Aku sendiri pun tak tahu apa yang aku rasa. Masih waraskah aku?

Kehidupan awal sem tiga ni memang mencabar, especially mental aku. Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaiiiiihhhhhhhhh………….

Harddisk rosak. – okay lagi, boleh terima. Sebab benda dah nak jadi kan. Nak buat camana.

Pendrive hilang – pasal ni aku rasa gundah gulana. Jiwa kacau. Ni pendrive yang ketiga aku kalau tak silap. Pendrive ni la aku jaga bagai menatang minyak yang penuh. Dek kecuaian aku sendiri, akhirnya terhilang jugak. Yang part aku jiwa kacau skali, banyaknya data dalam pendrive tu. Assignment lagi. Tak pasal pasal kena buat semula. Tu tak kira data data lain lagi. Sedih sedih sedih.

Selipar kena curi – pasal ni aku rasa lemah sangat. baru je tadi, lepas siap siap nak balik dari main badminton. Aku lepak lepak dengan member tak sampai setengah jam pun. Bila nak kemas barang, selipar dah takde. Nasib baik barang lain tak hilang. Selipar tu menyimpan seribu satu kenangan pada aku.

Banyak lagi sebenarnya. Tapi cukuplah kot sekadar yang tu je dulu. Dan yang sakitnya, semua peristiwa tu melibatkan duit.

Duit duit duit. Duit duit duit. Orang pernah kata, duit bukan segala galanya. Tapi bagi aku buat masa ni, duit dah macam segala galanya. Tak boleh hidup tanpa duit. Yelah nak makan pun nak pakai duit. Nak makan coki coki pun kena beli.

Masa bukak booth pendaftaran kelab foto semalam, aku mengaku muka aku agak ketat. Cik idea dah banyak kali tegur, ”asal muka ketat?” aku nafikan je.

Sebenarnya, semalam bila aku tengok resit bank. Alahai. Duit PTPTN jauh kurang dari sem lepas. lemah semangat. Sangat lemah. Pasal duit ni la yang buat aku hilang mood.

Ada member aku cakap, “ala karang mintak la mak ayah.”
Ok, aku tulis apa yang aku rasa. Bila dah meningkat dewasa nie, perasaan malu mula ada kalau nak mintak duit ngan mak ayah. Dulu masa kecik kecik boleh la. Ye tak dinafikan aku masih lagi bawah tanggungan diorang, tapi rasa malu tu tetap ada. Aku dah besar. (kot?) sepatutnya dah boleh berdikari. Argh apa aku tulis nie? Lantak la!!

Ya Allah, mintak mintak la perkara malang ni tak akan berterusan lagi. Mintak mintak la takde bende hilang lagi. Ouh aku rasa tersangatlah tidak betul sekarang nie.

Oh
nonononononakjrbi32r23ihr233hiqbf2wiubfiufwebfiuwebfiuw3ebfwieqbfinerfoergj34ji34jht34ohgie4hgiregierqnbsgiaiuinsauinasiufhsauieqk23lsdfjew.

p/s - eh, nama aku apa?

Yang Benar,
ShafiqIzwan,
Rabu, 22/6/2011, 8.51PM.

11 comments:

yatykamaruddin said... [Reply to comment]

memg jiwa ngah kacau 2 syafiq eh..sabo2,dugaan

ShafiqIzwan said... [Reply to comment]

tuhla. thanks ea. ;)

iwan_dextrous said... [Reply to comment]

comel betul cite ko nie.haahaha

faiz bakar said... [Reply to comment]

welkem to the club hard disk rosak

nazrul Ozil said... [Reply to comment]

aloloh.. come to papa =)

ZORA said... [Reply to comment]

pehh..sian lu bro siper kene rembat....

sbut sal duit...memang btol la..duit penting der wat mase ni.nak2 ag kalo kite ni student..

tapi ko kene ingat setiap kesulitan 2 pasti ade sebb..mngkin ble ko jdi mcm ni..baru ko reti kehidupan sebnar..:P

NuSaNa NoSa 91 said... [Reply to comment]

ye betul.. bila dh masuk u ni, asyik fikir camne nk jimat je.. syg duit.. sbb malu nk minta ngan ibu ayah.. tamau dh menyusahkan diorg.. huhuu~ T_T

najwa napatah said... [Reply to comment]

jem2..smpai nme pon x ingat..nme anda shafiq izwan klau x slh.kehkehkeh

ShafiqIzwan said... [Reply to comment]

iwan - comel ea? hahahha.

faiz - oh ada kelab rupenye. sedih la.

nazrul - whoah dah jadi papa ek kau. hehe.

zora - aku setuju sangat la ngn ayat kau. betul ek, baru dapat rasa kehidupan sebenar. :)

keen - betul betul betul. bila dah besar dah ada rasa tanggungjawab kan.

najwa - ouh terima kasih ingatkan. haha.

amry said... [Reply to comment]

ko kena lebih hati2 pas ni....memang waktu student ni..barang 2 ringgit pon terasa sangat berharga.manage barang2 ko....jangan perkara kecil macam ni...boleh bagi effect kat ko....take good care bro my friendd...

ShafiqIzwan said... [Reply to comment]

amry - tu ah. RM2 pon berharga kan. thanks 4 the advice bro. :)

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers