Stop Music? Click Here!

Sunday, June 5, 2011

University Social Responsibility (USR = Program Khidmat Masyarakat)

Hari Kedua, 19/5/2011, Khamis.

Aktiviti pertama pada hari ini, iaitu “Kem Pendidikan”, bertempat di Sekolah Kebangsaan Kerubong. Ok jap. Aku cuba ingat apa yang berlaku.
Em, macam biasa la, student2 UTM dibahagikan kepada beberapa kumpulan (2 orang) untuk menjadi fasilitator murid murid SK Kerubong. Aku sebenarnya nak sangat jadi fasi, tapi dah kena ambik gambar, nak buat camana.

Aktiviti ni agak memenatkan bagi aku, sebab kena berulang alik antara dua bilik. Tapi tak mengapa. Tengok budak budak ni enjoy, itu sudah cukup. (:

para fasilitator diberi penerangan

"nama abang, abang Ozil!!"

"saya saya!"

bersama Abang Haidil

semangatnya!

"dulu saya nak jadi pemain bola sepak."

terasa diri ini artis. hahaha.

barisan tenaga fasilitator. :)

Aktiviti kedua, friendly badminton antara student UTM dengan penduduk kampung. Kitorang tak snap sangat gambar penduduk kampung, sebab speedlight takde bateri. Karang kalau ambik pakai flash biasa, risau penduduk kampung susah nak main. So keputusannya kitorang ambik la gambar student UTM sendiri. Layan~

aiman dan irfan bersedia..

yeahh!!

nak jugak. hehe.

macho siot.

barisan pemain pemain.

Dan aktiviti terakhir untuk hari kedua, iaitu English For Fun. Aktiviti ni bertujuan untuk mendedahkan anak anak penduduk kampung dengan bahasa inggeris dengan cara yang santai dan seronok.

Yeah, seronok sangat. Kalau tak silap, diorang ajar bebudak ni nyanyi lagu “I Have A Dream” beserta gaya. Pergh best!

dengar jangan tak dengar~

pusing pusing pusing~!

menyanyi bersama abang faci

kakak kakak faci

abang abang faci yang bersemangat

Aktiviti ni habis pukul 10.30 malam. Balik rumah je, adik adik semua terus tidur. Besoknya sekolah. Selamat malam adik adik abang. Jumpa besok pagi. (;

p/s – adik nasuha jual mahal lagi. Hahaha.

Yang Benar,
ShafiqIzwan.
Ahad, 5/6/2011, 9.55pm.

4 comments:

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers