Stop Music? Click Here!

Tuesday, June 21, 2011

Lupa Tajuk Apa

Masa kelas BI tadi. Tiba tiba aku teringat junior sekolah aku dulu. Ni link blog dia. Karang aku tulis pasal dia. First of all, it’s good to be back in BI class.

Mengapa? Sebab dua sem lepas aku tak ambik BI, dapat transfer kredit. So di sem ke tiga ni la baru merasa nak belajar BI balik. Yeah, aku seronok sangat. Dulu masa kat sekolah, BI is one of my favourite subject. ;)

Back to the main topic, about my junior. Her name is najwa. She want to further her study in IPGM, in TESL, so badly. At least that was my thought after reading her blog.

By reading her blog, I’m pretty sure that she had done her very best in the interview. The way she tell about her preparation, the way she tell that she also want to be like her parents. I mean teachers. Damn. She’s so inspired me.

And what in the world the reason that she’s inspired me so much? Because she is a strong girl. She told me that her SPM was not that good (actually I don’t know what is her result), but life must go on, right sis? Dia tak mengalah. Dia tekad untuk sambung belajar walaupun tak dapat IPGM. So dia masuk form 6.

Dari situ, she’s got the same problem with me. Iaitu, kebanyakan orang bukannya nak support, tapi buat muka, bagi pandangan yang menjatuhkan semangat. Tak faham? Tengok sini. Tapi yang entry tu berkaitan course aku la.

People, juz wanna tell you, please SUPPORT, not CONDEMN each other. No matter what is their course, no matter where they further their study. Haish. Aku rasa pemikiran macam ni memang melekat la dalam kepala sesetengah orang. Cukup la. Malas nak tulis panjang panjang. Takde apa yang berubah pun.

Other than that, I’ve lost my pendrive today. Adooh. Banyak data dalam tu. Harap sangat sape yang jumpa pendrive tu dapat pulangkan balik. Pleasseeee.. not easy sit I make it.

Ok cukup cukup. Berpeluh badan ketiak apa semua nak tulis dalam BI ni. Haha. Sebenarnya saja nak tulis dalam BI ni. Nak asah balik BI aku. Sape sape yang ada baca entry lepas, tahu tahu la kan. Hehe.

So harap kalau ada kesalahan dalam BI aku, harap korang dapat perbetulkan. Tu pun campur BI ngn BM. Kalau nak kutuk pun kutuk dalam hati sudah la ye. :)
Okay then, have a nice day guys!

p/s – yeah akhirnya ada jugak entry dalam BI sikit sikit. Hehe. :P

Yang Benar,
ShafiqIzwan,
Selasa, 21/6/2011, 11.43pm


5 comments:

ZORA said... [Reply to comment]

wahh..hebat..tahniah la dapat wat entri lam bi..walaupon cmpur2 tapi ok la..drpada bi lemah gle wooo...

pendrive ko ilang ke...mntak kat pakguard la..mne la tau die ade jumpe ke...:P

athirah said... [Reply to comment]

mane chatbox bro.. hee.. nice blog

ShafiqIzwan said... [Reply to comment]

zora - ala. tu pon bi entah pape. ok aku mintak skarang! haha.

athirah - yooo long time no see!! chatbox ada kat tepi la atas kanan la. hehe.

najwa napatah said... [Reply to comment]

bro..trharu gler bce entri nh..hihi.wt entri sal sy..najwa duk f6 cam apa ntah,,smua adik2 junior pndg rndh.ad tu ckp "sy x sngka akak duk klas atas msuk f6".now,,i enjoy pegi skolah wlaupon hakikatnya x ske..this is my choice.so,,bro pon kne kuat kt u tu k..pdulikan apa org kte.insyaallah,,dean list for this sem.bro,,again and again..thanks for ur support.

ShafiqIzwan said... [Reply to comment]

ur welkam sis. jangan risau la, kalau niat kita betul, insyaallah tercapai hajat2 kita. ;)

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers