Stop Music? Click Here!

Tuesday, June 7, 2011

Permulaan Yang Baru

pejam celik pejam celik, akhirnya dah sem ke tiga sudah. sekejap je kan? maknanya ada lagi tiga sem untuk dihabiskan. lepas tu, wait for me UTM Skudai, insyaallah. :)

alhamdulillah, result untuk sem kedua lagi okay daripada sem pertama. syukur sangat sangat. aku harap aku dapat kekal atau pun naikkan lagi pointer untuk sem ni dan sem sem yang akan datang. serius aku katakan, takde yang mustahil, kalau korang betul betul nak kan sesuatu. tapi mestilah dengan niat yang baik kan? ;)

so sem ni aku amek tujuh subjek. dan subjek yang amat menarik perhatian aku, subjek BI. dulu subjek peberet masa kat sekolah. tapi sebab dah tinggal lama subjek ni (last masa SPM rasanya), dah agak berkarat BI aku. maksud aku tinggal lama tu bukan tak sentuh tak baca langsung BI, cuma tak selalu la, dan jarang berspeaking. :P

so mulai entry ini, aku nak perbanyakkan penggunaan BI. bukan nak membajet atau tunjuk pandai. juz nak asah balik BI aku. boleh kan? harap kalau ada kesilapan dalam penggunaan BI aku, korang dapat perbetulkan.

di permulaan yang baru ni jugak, aku kehilangan beberapa orang kawan. cop, maksud hilang kawan tu bukan tak bertegur sapa okay. jangan salah faham. maksudnya, diorang tukar tempat belajar.

untuk pengetahuan, kursus diploma sains komputer kat UTMKL ada menawarkan program elite, iaitu sape sape yang dapat dekan masa sem satu dan dua, dapat terus ke Skudai, tanpa perlu menamatkan sem enam. best kan?

so ramai jugak la member aku yang dapat tawaran ni. tapi tak semua yang pergi. walaupun apa pun keputusan yang diorang buat, aku percaya diorang dah fikir masak masak.

kepada bawang, emon, shapik, aqil, ong, sarah, dan lain lain tu, goodluck okay kat sana.
emon, aqil, tak best la nak overnight korang takde. shapik pulak, dah tak merasa la aku nak layan movie kat bilik hang. paling terasa, classmate aku sendiri, bawang. kitorang dah kehilangan sorang pak lawak. haha. dan kepada sarah pulak, walaupun kau dah kat skudai, ada apa apa nak cerita, cerita saje. jarak tak ubah aku daripada menjadi pendengar yang baik. hehe. :P

so sem ni jugak, aku nak mula dapatkan fitness aku balik. aku nak harapan aku tercapai, iaitu bila dah masuk UTMSkudai karang, dapat jadi atlit olahraga. hehe. aku nak jadi macam masa sekolah dulu. kat KL payah, takde trek. lagipun, fitness penting untuk kesejahteraan tubuh badan ye dak?

last, aku harap semangat pada awal sem ni tak luntur sampai bila bila. biasa la semangat awal awal sem. tak buat kerja last minit. tak pergi kelas lambat. study bila ada masa free. insyaallah aku cuba, kita cuba. aku yakin ramai orang ada yang semangat macam ni. yeke~

p/s - menghitung hari.....

Yang Benar,
ShafiqIzwan,
Selasa, 7/6/2011, 1.30pm.

16 comments:

zyan said... [Reply to comment]

alaa wat last2 minit baru la studnt life!hihihi
lagi 2 hr..hmmmmmmm

ain revival said... [Reply to comment]

wish u all da best yep..:)

Sunah Mohammad said... [Reply to comment]

wahhhh~ azam yang mantoppp~ cepat2 la datang utmskudai yeee~ hehehe..

ZORA said... [Reply to comment]

gle la nak wat entri lam bi..aku da la tak bpe nak hbat bi2 ni..hahahaha..tak trbace nnti blog ko ni...

sme la..dda sem ni tujuh gak..

papehal buat yg trbaik yea kawan untuk sem ni...

ingat malam mnggu ni k..jgn lupa..hehehehe..:P

ShafiqIzwan said... [Reply to comment]

che yan - apa dia lagi dua hari? hahah. :P

ain revival - thanks ye ain. ;)

SM - nak cepat camne, memang kena dua tahun lagi. hahaha.

zora - eleh ye la kau. weh jangan la tak terbaca, sape nak komen kat blog aku karang. hehehe. malam minggu apa, malam jumaat la. hahahah. :P

yatykamaruddin said... [Reply to comment]

congrate!result syafiq msty bgusnya!usha lagi,chaiyok2!hee :)

ZORA said... [Reply to comment]

bi tak best..,melayu la.....

ko wat tak pham2 lak ae....malam minggu ae..:)

Azza Firza said... [Reply to comment]

gud luck :))

ShafiqIzwan said... [Reply to comment]

yati - thanks ye. result yati pon mesti gempak nieh. ;)

zora - ape ape ape? HAHAHHAHAHA! :p

azza - terima kasih azza.. ;)

ZORA said... [Reply to comment]

movie la.......hahahahah

amry said... [Reply to comment]

pergh!!!bagus semanagt ko ni....tarbaek!!moga success...member2 ko tu mesti genius2 kan...pergh!!aku dulu time belajar kena paksa,minat tak der tuk kesemua subjek aku...aku kiciwa....Ohh...

Azza Firza said... [Reply to comment]

sama sama kasih :')

Isteri Encek Bard said... [Reply to comment]

semoga berjaya

iwan_dextrous said... [Reply to comment]

situtasi kita lebih kurang r.hihi

Hang Leo said... [Reply to comment]

gud luck bro:)

ShafiqIzwan said... [Reply to comment]

zora - ouh. lenkali cakap la terang terang. hahaha.

amry - thanks bro. diorang memang genius pon. result tinggi gile woo. takpe la bende dah lepas nak buat camna kan..

azza - ;)

isteri encik bard - terima kasih ye... ;)

iwan - baeekk ahh. hahaha.

hang leo - terima kasih hang leo. :)

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers