Stop Music? Click Here!

Tuesday, June 28, 2011

Tak Rugi Bersabar

Alhamdulillah alhamdulillah. Akhirnya Allah permudahkan urusan aku. Kalau entry lepas, macam macam masalah menimpa, akhirnya terdapat jugak penyelesaian.

Pendrive aku dah jumpa balik. Ekceli aku tertinggal kat lab. Syukur sangat sangat sebab walaupun lepas dua tiga hari, pendrive tu masih ada kat tempat asal. Data data dalam tu pon masih ada lagi. Syukur alhamdulillah.

Kemudiannya, pasal harddisk. Hasil kolaborasi aku dengan roommate. Akhirnya terbelilah aku harddisk baru. Kali ni baek punya jaga la ini harddisk. Diharamkan sama sekali untuk orang pinjam. Nak apa apa dalam harddisk ni, mai la datang bilik aku. Bukan apa. Bila dah rosak sekali, takkan nak rosak dua kali. Lagipun kalau ada depan mata, lega sikit rasa. Aku harap pisang takkan berbuah dua kali. Sebab benda ni makan duit, bukan tak makan. So maaf la kalau korang rasa aku kedekut, tapi aku rasa itu cara yang terbaik. Lagipun aku bukan tak bagi langsung. nak share, juz rajinkan diri datang bilik, then nak amek ape, amek la. :)

Kemudiannya pasal duit. Whoah. Ini betul betul kebetulan la. Lepas sehari dua je aku post entry yang sebelum ni. Aku bukak fb, then ternampak la iklan ni.

rezeki tu

Kan kan? So pada hari sabtu yang lepas bertarikh 25 Jun 2011, aku dah pon pergi mendaftarkan diri kat situ. Dapat la satu nametag.

RM8

Nak start kerja pon dah kena bayar. Tapi takpe la, asal dapat pulangan balik lepas tu. Memula memang gugup. Yela, kita first time kerja banquet. Tapi nasib baik ada senior tolong bekapkan. Takde la cuak sangat. Kenal la sorang dua member. Yang aku ingat lagi, budak sorang ni, nama YAN. Tapi lelaki, bukan perempuan. Hehe.

Apepon, syukur alhamdulillah atas apa yang berlaku. Minggu lepas pun ada bende menarik yang berlaku. Ada lecturer ni, dia kata, “sedap nama awak ek”. Whoah bangga rasa pakai nama yang parents aku bagi. Then sorang lagi lecturer, “awak pergi mana ni Shafiq? Rasa baru seminggu tak jumpa, dah kurus dah”. Hahahaha. Padahal tak kurus pon. Roommate aku kata I’m still the same. Maybe pakai baju smart day nampak kurus kot. Entah la. Haha.

Bila ditimpa masalah, jangan la down sangat. Setiap yang berlaku pasti ada hikmah. Sabar je la ye..

p/s – syukur Alhamdulillah. :)

Yang Benar,
ShafiqIzwan,
Selasa, 28/6/2011, 8.50pm.


5 comments:

ZORA said... [Reply to comment]

wooo..kje part itime 2..hbat ko..keje rjin2 la..blja jgn lupe lak k..:P

najihah sahami said... [Reply to comment]

keje?jeng jeng jeng. kaye la t eh. jumpa kat MM..:P

NuSaNa NoSa 91 said... [Reply to comment]

yup2~ Dia uji kita skjp je utk bg gnjrn yg lebih besar lg.. ^_^

wahhhh~ dh keje.. pe lg, blnja la kami klu dpt gaji nnti.. hihii~ ^_^

amry said... [Reply to comment]

:)

ShafiqIzwan said... [Reply to comment]

zora - aku nak blajar rajin2 la boleh? haha.

najihah sahami - MM mende? mesra mall? hahaha.

keen - alhamdulillah. ouh boleh aje kalau jumpa. hahaha. :P

amry - tak tau nak reply apa. haha.

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers