Stop Music? Click Here!

Saturday, December 18, 2010

zzzzzzz

Whoa. Dah lebih dua minggu cuti. Entah kenapa. Aku rasa cuti kali ni macam lama. Selalu kalau dah dua tiga minggu cuti, selalu aku terpikir, “ah, sekejap je dah dua minggu. X sedar pun,” tapi kali ni aku sedar. Hehe. Sebab.. Entah la. Macam mana nak cakap. Aku rasa lama. Tak rasa sekejap pun. Pelik bagi aku. Tapi bagus la. Boleh aku merasa stay kat rumah lama2. Dengan kawan2. Ah biarlah. Lagipun, siapa kisah?


Rutin harian? Aku rasa setiap hari lebih kurang sama. Jogging, main game, main badminton, main futsal, makan, tido, menghadap computer, dan sembahyang la semestinya. Kalau kat kolej. Rutin harian aku lebih banyak menghadap laptop. Serious aku cakap, entah macam mana hidup aku kalau xde laptop kat sana. Nak buat kerja pun susah. Bersyukur la shafiq.


Aku bersyukur dengan apa yg aku ada sekarang. Pernah satu ketika dulu, aku mintak macam2 dengan parents aku. Then mak aku pun kata, bersyukurlah dengan apa yg kita ada, sebab x semua orang ada apa yg kita ada. Mungkin dulu masa kecik2, payah untuk aku tafsirkan kata2 tersebut. Tapi bila dah meningkat dewasa ni (dewasa ker?), faham jugak la aku serba sedikit. Mungkin kalau kita x bersyukur, tuhan akan tarik balik nikmat yg Dia bagi kan.


Senang kata. Kalau kita nak kan sesuatu benda tu sangat, apa kata kita usaha sendiri? Kita sabar, kita tunggu, kita usaha. Baru betul. Di situ, kurang2 kita dah usaha sendiri. Iya. Kadang2 usaha tu banyak kepayahannya. Contoh, “macam mana aku nak buat ni?” “berapa lama?” “argh x tahan aku,” hah dari situ aku rasakan, kepayahan tu ada manisnya. Kepayahan buat kita berfikir, buat hidup kita sempurna.


Cop. Kenapa malam ni aku dah macam pakar motivasi? Cuba tampar pipi skit. Piaap!! Argh sakit. Aku x bermimpi rupanya. Entahlah. Ada idea. Aku tulis je. Saat aku menulis post ni, pukul 1.43 a.m, hujan renyai2, tengah sejuk. Syok dengar bunyi hujan. Btw. Minggu depan, saudara aku nak datang lagi. Kali ni ramai sikit kut. Eloklah, cuti ni diorang datang Terengganu dulu, cuti akan datang aku terbang ke JB plak. Whoah terbang konon. So rasanya sampai sini dulu la kut. Selamat malam!


p/s: tengah pikir azam tahun depan. Tahun ni dah lunas ke? Or dah lupe?


Yang Benar,

Shafiq Izwan

0 comments:

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers