Stop Music? Click Here!

Saturday, January 1, 2011

Hantu Kak Limah Balik Rumah

So petang tadi aku baru tengok Hantu Kak Limah Balik Rumah. Rasa macam dah terlambat sangat pulak la nak tulis review pasal cerita ni. Tapi xpelah, aku nak tulis jugak. (:


Firstly, cerita ni boleh dikatakan kelakar jugak la. Tahniah kepada mamat Khalid, beliau seorang yg kreatif. Yang bestnya, rumah watak utama, si hussien, sebelah je dengan rumah kak limah. Tapi series. Tengok penampilan kak limah pun dah nampak seram. Kreatifnya dapat aku rasa, bagi aku la, masa penduduk kampung pisang tengah lari lepas jumpa kak limah. Dia close upkan kamera betul2 depan muka. So kat situ nampak jelas muka orang yg tengah panik. Memang kelakar gila. Lepas tu, adegan johan pakai tudung saji gantikan seluarnya yg x sempat nak pakai, sebab masa dia tengah berak entah macammane kak limah boleh ada kat atas dia. HAHAHA. Then. Kehadiran bomoh2 yang sangat gempak. Part bomoh2 ni kelakar gila. Memang menjadi lawak dia. X tahan betul. Lepas tu, adegan johan berceritakan kisah dia bertemu kak limah tempoh hari. Dia jumpa kat limah kat kubur. Boleh siap gurau2, ajak tumpang balik. Jujur, kalau korang jumpa orang yg macam kak limah, kat kubur pulak tu, sanggup ke korang berhenti? Tanya nak tumpang balik x? hahaha.


Aku rasa, ramai yg dah tengok cerita ni. Sebab walaupun dah lebih kurang dua minggu cerita ni main kat wayang, aku still dapat seat yg paling DEPAN sekali. =.= berair biji mata aku. Sekarang baru aku faham perasaan orang yg duduk seat depan sekali. Sangat tidak menyoronokkan. Aku bertekad, aku x maau lagi duduk seat depan sekali. Yeah.


Kalau yg belum tengok lagi, kalau ada masa, kalau x keberatan, sudi-sudikanlah tengok cerita ni. Insyaallah berbaloi duit yg anda laburkan. Di samping menyokong filem2 barat, sokonglah sekali filem2 melayu kita. Jangan jadi macam member aku ni. Seboleh2 tidak dia kata dia benci cerita melayu. Sakit hati rasa dengar.


Apapun, kalau ada yg x setuju dengan review aku ni, minta maaf la ye. Ini hanyalah x lebih daripada pandangan peribadi. Cerita inggeris, layan2 jugak, cerita melayu jangan lupa ok! Hehe. Salam.


Penulis: tak nak duduk seat paling depan lagi dah. =.=


Yang Benar,

Shafiq Izwan,

Sabtu, 01/01/11, 1.14AM.

6 comments:

NuSaNa NoSa 91 said... [Reply to comment]

ngeee~ bc entry smbil tutup mata time part gmbr tuh.. huk3~ takotttt~ T___T

Mohd Shafiq Izwan B Abdullah said... [Reply to comment]

kak limah ok jer la, siap nyanyi lagu enjit2 semut lagi. haha. XD

RaraTan said... [Reply to comment]

yaww, sangadd klaka:)
part blari angkat kusi roda tu klaka gak unn~*

Mohd Shafiq Izwan B Abdullah said... [Reply to comment]

pulak tu lari lg laju dr org yg x berkerusi roda. lol.

zul said... [Reply to comment]

cerita ni kelakara giler:)

ShafiqIzwan said... [Reply to comment]

tau takpe. hehe.

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers