Stop Music? Click Here!

Tuesday, January 4, 2011

Hikmah 2


Macam dalam post aku yg sebelum ni kan, ada aku mentionkan yg salah satu azam aku nak turunkan berat badan kan? So semalam bermulalah azam aku tersebut. Hahaha.


Pagi semalam, aku ingatkan nak pergi kampus naik bas. Dah lama sangat rasa x naik bas, selalu naik motor je. Hati pun berbelah bagi. Sebab karang kalau naik bas nak kena tunggu bas lagi, tu belum tentu dapat duduk. So akhirnya aku decide naik bas.


Time dah habis kelas dalam pukul 4 tu, dan masa aku dengan membe otw ke bas, tiba2 puan norhayati muncul dengan anak dia. Then dia ajak kitorang keluar. Dalam kereta, macam2 kitorang bualkan. Dari hal final exam sem lepas, sampailah ke hal bola. Untuk pengetahuan, puan ni arsenal fan. Yeahh. Ekceli tujuan utama dia ajak kitorang keluar sebab nak cakap pasal result final exam sem lepas.


Dia bawak kitorang pergi Nando. Nando ke nandos? Biarlah. Jujur aku cakap, aku x pernah masuk Nando ni. Dia kata nak belanja makan, order je nak order apa pun. Dah namanya rezeki kan, jangan la ditolak. Macam2 la kitorang order. Majority makan ayam la. Lepas tu ada lagi kitorang order. Senang kata, memang kenyang gila la masa tu.


Pn. Norhayati dengan menantu dia


order jangan tak order


syukur alhamdulillah habis


X cukup di situ, kitorang pergi pulak McDonald. Nak beli bagi kat roommates. Sedang diorang sibuk tengah order, entah macam mana aku boleh terbunyi kat puan. “puan, nak beli aiskrim,” haha. Dia pun dengan baik hati bagi la duit, untuk kitorang beli aiskrim. Kira macam dessert la. Hehe.


Balik tu memang full gila. Dengan nando, dengan McD nya, memang murah rezeki hari tu. Aku pulak konon dari pagi makan roti jer, ingat sampai malam pun nak makan roti. tapi bila petang tu rezeki dah murah, jangan la ditolak kan? Xpe, hari ni dan besok2 still boleh jalankan misi tersebut.


Pn norhayati, terima kasih banyak2 sebab belanja kitorang makan semalam. Tambahan, 1st time saya masuk nando. Kalau nak masuk sendiri memang kena kerja situ la jawabnya. Terima kasih sekali lagi ye puan, sem ni kitorang belaja sungguh-sungguh. *macam la dia baca blog aku haha*


penulis: suka makan mak masak.


Yang Benar,

Shafiq Izwan,

Selasa, 04/01/11, 01.57PM.

8 comments:

Khatijah Hamid said... [Reply to comment]

nape korang dia belanja.
serius tak adil ouh
:(

Mohd Shafiq Izwan B Abdullah said... [Reply to comment]

ekceli die nak jumpe jamil ngn faiz, nak cakap pasal result diorang. kebetulan plak aku jalan ngn diorang, dpt la skali. hehe. ala ada rezeki x kemana. (:

NuSaNa NoSa 91 said... [Reply to comment]

wooo~ bestnya.. sape plak nk blnja keen gi sana nih?? huk3~ T__T

Mohd Shafiq Izwan B Abdullah said... [Reply to comment]

kat kemaman xde nando la keen. hahaha.

Khairul Amry Mohamad Puad said... [Reply to comment]

aku kalau rest yang pelik2 namanya aku memang segan nak masuk. macam la aku kaya, g gerai tepi jalan lagi layan makan...hohohoh

Mohd Shafiq Izwan B Abdullah said... [Reply to comment]

masuk ni pun sebab org belanja bro. kalau nk masuk sendiri mmg x masuk le. menu dah le pelik2. jakun betul saye. haha.

Khairul Amry Mohamad Puad said... [Reply to comment]

aku pon jakun der. pernah sekali bos aku belanja kat restoran TGI Friday....tersipu-sipu aku nak order. hahahaha.pelik2 jer menu...bahaya gak makan kat restoran macam ni...sebab takut ada yang haramnya..maklumlah..menu luar negara..so kena hati2 disitu

Mohd Shafiq Izwan B Abdullah said... [Reply to comment]

tuhlah, rasanya menu dia memang menu luar negara kut.sy makan salad je aritu. haha.

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers