Stop Music? Click Here!

Saturday, January 22, 2011

Hari Keluarga Temmasya '10

bersyukur sangat-sangat sebab diberi peluang untuk menyertai kegiatan hari keluarga Temmasya 2010. tujuan event ni diadakan tak lain tak bukan ialah untuk menghargai krew-krew Temmasya 2010 (hari terbuka UTM).

yelah. dari hari rabu haritu lagi aku tak sihat. bermula dengan demam, kemudian sakit perut yang beransur-ansur baik tadi pagi, syukur alhamdulillah dapat jugak aku join event hari ni. lokasi bertempat di Sungai Congkak, dari 9 pagi sampai lah ke 6.30 petang. macam-macam aktivitilah kitorang buat. jom tengok? *klik pada gambar untuk lebih jelas*

masa baru sampai


homestay = RM20 per day


barang-barang yang dibawa


maari sini korang~!


acara bakar-membakar


sukan air


horaay!


nak jugak..


famili pengetua KSJ

tapi rasa macam pelik pulak la kan panggil hari keluarga? sebab majoriti yang pergi student UTM. yang bawak famili pulak kalau tak silap cik noh je (pengetua KSJ). tapi tak kisah la kan? asal kitorang enjoy. lagi satu. bangga rasa bila otw pergi, naik bas yang tertulis, tertera tulisan dan lambang UTM. 3 bas pulak tu. aku skodeng kat tingkap, ramai orang tengok bas kitorang. haha. dulu masa sekolah, selalu gak nampak bas universiti/kolej. dalam hati, bila la aku nak merasa ini macam. sekarang, alhamdulillah.

tapi, ku sangkakan panas sampai petang, rupanya hujan di tengahari. ouh terberperibahasa pulak. tengah syok aku tengok diorang main game kat air tu sambil tunggu turn aku pulak, tiba-tiba badan aku naik gatal. tiba-tiba je.

gatal woo

memang tak tahan. agak gatal jugak la. kecewa sangat, sebab tak dapat nak join masuk dalam air. mula-mula muka aku bengkak-bengkak sikit, lepas tu tiba-tiba je gatal kat tangan dengan leher. tak tahan, dengan tebal muka aku mintak tolong senior hantarkan pergi klinik.

sampai je klinik, aku tunjuk la lengan aku ni kat doktor tu. beliau pun, "whoooow...ok nurse, i want 1 cc of bla bla bla.." mak aih. sampai nak kena enjek. macam series je. wargh aku dah cuak. tapi agak sakit jugak la kena enjek tu. dia bagi tiga jenis ubat. kesudahannya, RM50 aku hangusmelayangterbang meninggalkanku. huhu. tapi cecair enjeksyen dia kuat la, sekali enjek je terus kurang gatal-gatal aku. alamak lupa nak ambik surat MC!!

lastnya, bila kitorang balik dari klinik je, orang lain dah nak siap packing. terkilan jugak, tak dapat nak join langsung game tadi. tapi alhamdulillah la, group aku dapat no.2. kira ok la tu kan. harap-harap besok aku baik sepenuhnya.

penampilan istimewa - Pak Nil

sebab besok Pak Nil nak datang kat KSJ ni. hehe. entah betul atau tidak, tunggu je la besok. kalau ada, ada la. kalau takde, takde la. cuma kat situ tulis je penampilan istimewa, aznil haji nawawi. itu saja la kut. nak tidur la. penat.

penulis - jauh jugak sungai congkak rupanya.

Yang Benar,
ShafiqIzwan,
Sabtu,22/01/11, 09.50PM.


19 comments:

Rynie Nas a.k.a Myung Hee said... [Reply to comment]

waaa...da lame tak ikot Hari keluarga...chiss..
Kejelesan melampau...miahahaha

good_boy said... [Reply to comment]

aku dah pergi sini weyh...tapi tak best ahh..
try ko pergi sg sendat..ok skit kot...haha
btw, aku ajk keselamatan jumbara dlu..haha

good_boy latest post Buat duit dengan heartbeat.my

Fadzli Amir said... [Reply to comment]

Sungai congkak kat mana ar...macam best je...ko langgar sarang apa2 tak..tak pun elegik..salah makan...moga sembuh cepat..

nelly said... [Reply to comment]

wah . . beshnya ...

sweet memory . .
=)

elianesuriane said... [Reply to comment]

xpe duit trbg jnji sehat.. klo sakit tp duit byk wtpe...

NuSaNa NoSa 91 said... [Reply to comment]

knp gatal..?? alahan ngan air sejuk ke?? =.=

amry said... [Reply to comment]

terbantut hari keluarga ko.aduh...tak per bro...bila2 boleh g lagi kot.hehe..
aku pernah kena macam ko, tapi lain sikit kot, bengkak 1 badan tetiba. mula2 gatal.tak tahu la apa nama sakit tu...

ShafiqIzwan said... [Reply to comment]

rynie - la asal x bitau awal? kalau x boleh jemput skali. hahaha.

goodboy - sy first time ni. sungai sendat ktne? ekceli memule buat kt PD, tp cik noh x lepas. cop! jumbara tu ape?

fadzli amir - sungai congkak kat hulu langat. x tau la sebab ape. saye allergi xde pon. langgar sarang pon x. entah la x tau kenapa. tp skrang da ok sket. :)

nelly - memang best. rase macam g camping masa skola2 dulu. :)

elianesuriane - tuhlah. tapi ekceli duit x banyak sebenarnye. hehe.

keen - x tau la. tp air dye memang sejuk gile!

ShafiqIzwan said... [Reply to comment]

amry - memang terbantut! huhu. tapi nasib baik la, ubat klinik kuat jugak. sekejap je reda gatalnye. senang kate kalau kena gatal2 ni memang kena cepat2 g klinik la. kalau x. fuuhh..

toyolkiut said... [Reply to comment]

teringat TK zaman blaja dulu..
kenangan..

Dinie Shuhaimi said... [Reply to comment]

Mana gmbr aq?? he3..

ShafiqIzwan said... [Reply to comment]

TK - best kan mase blaja nie.

dinie - ade sat lagi aku letak. haha.

good_boy said... [Reply to comment]

hahaha..cari la kat google map..haha
jumbara hari terbuka utm la..
tiap2 tahun tukar.persada la,pe la..aku pun dah tak ingat...huhu


good_boy latest post cara join heartbeat.my

=budak baik+budak nakal= said... [Reply to comment]

kesian.emm mybe kne gigit serangga kot.
sy slalu jd gatal2.
elergi air.
mmg inject jela yg pling mujarab.
anyway.slamat sembuh. =)

biella93 said... [Reply to comment]

woww . bestnyee . nak pergi jugak :(

Afzainizam said... [Reply to comment]

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kajang Pak Malau kajang berlipat,
Kajang hamba mengkuang layu,
Dagang Pak Malau dagang bertempat,
Dagang hamba Tumpang lalu

EEEMMM dah lama tak wat family day ni...

murahnya hame stay tu RM 20 ajerrrr tempat cantikkk bebbbb

niesz said... [Reply to comment]

yg homestay tu ley duduk ke..mcm nk roboh je..hahaha...

updated entry :pantun bukan nk cri gado,just nk bg info

Fadzli Amir said... [Reply to comment]

hehehhe....besday ujung bulan ni ke...happy besday la ek..jgn pi oder kek BEN10 sudah...

ShafiqIzwan said... [Reply to comment]

goodboy - ouh. so tahun lepas temmasya. taon ni x tau le plak. hehe.

budak baik - alhamdulillah dah ok. ^^

biella - la nape x bitau awal2. haha.

afzainizam - ade ekon kot dalam tuh. hehe.

niesz - musti la boleh. HAHAHA.

fadzli amir - ingat nak bli totally spies pnye. haha.

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers