Stop Music? Click Here!

Wednesday, January 26, 2011

Aktiviti Lagi! =)

pagi tadi, alhamdulillah aku berpeluang join lawatan pelajar Sains Komputer Multimedia UTM ke FILEM NEGARA MALAYSIA (FNM). kalau korang nak tahu, kat sini la pusatnya segala iklan2 kat tv yang diterbitkan oleh FNM. lagi, baik dari segi editing iklan, penggambaran dokumentari, komersial, iklan animasi, semua diorang buat kat sini. contohnya macam iklan animasi PAK ABU dan keluarga beliau. tak mahu tulis panjang, biarlah gambar yang bercerita. hehe. (",) *klik pada gambar untuk lebih jelas*

Bilik Editing

Bilik Filem. 1st time aku tengok filem lama yang gulung2 tu depan mata.

inilah Pak Abu.

Bilik Animasi. Merdeka!! *laju gila dia bagi penerangan*

iklan Pak Abu yang akan dikeluarkan. kitorang dah tengok dulu. hehe.

sesi bergambar.

"terima kasih ye sudi lawat Pak Abu sekeluarga!"

sama-sama pak abu! hehe. rasanya, banyak lagi department yang ada. cuma kitorang tak sempat nak lawat semua sebab masa terhad. syukur dengan peluang yang diberi, dapat jugak tambah pengetahuan sikit-sikit dari segi animasi, pengeditan filem, dan macam-macam lagi. harap lepas ni ada lagi lawatan macam ni. ^^

penulis - tak sabar nak cuti.

Yang Benar,
ShafiqIzwan,
Rabu, 26/01/11, 09.43PM.









13 comments:

Dewi Batrishya said... [Reply to comment]

It's interesting to see the other side of multimedia industry.

najwa napatah said... [Reply to comment]

ooo.best ar die dpt jupe pak abu.wheheehe

mr_mrs mikko said... [Reply to comment]

bestnyaaaa...
dpt jmpa pak abu face to face.
hihih

iwan_dextrous said... [Reply to comment]

ensem pak abu tu kan..hahah

biella93 said... [Reply to comment]

bestnye dpt p . huhuhu . nak p juga :)

niesz said... [Reply to comment]

best nye,..dpt tgk live tu..nk jgk!hehe..

updated entry : orang parit order pizza

eelobor said... [Reply to comment]

hehehe, nak tunggu iklan pak abu jugak lerr. bila kuar kat tv?

ShafiqIzwan said... [Reply to comment]

dewi batrisya - malaysia dah maju. hehe.

najwa - nak ke sis? kang sy bawak balik kemaman. haha.

mr_mrs miko - agak bangga jugak r. hahahaha.

iwan - pak abu ke aku? HAHAHAHAHA!

biella - insyaallah kalau ade rezeki. sabar ye. hehe.

niesz - jempot dtg ye ke filem negara malaysia. :P

eelobor - x tau la. diorang x cakap plak. tp syok r. hihi.

kay yea said... [Reply to comment]

waa..bes wehh~~

ShafiqIzwan said... [Reply to comment]

kay yea - memang best pon. hehe.

nelly said... [Reply to comment]

mesti best ! pengalaman tu !
=)

amry said... [Reply to comment]

aku suka tengok kartun pak abu tu...kartun dah la menarik,3D tu. berinfomasi plak tu.

ShafiqIzwan said... [Reply to comment]

nelly - pengalaman berharge tuh. hehe.

amry - betul2. so sokonglah filem animasi tempatan. hehe.

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers